Mevcut motivasyonla şampiyonluk rüya mı?

BU futbolla, bu motivasyonla, “Şampiyonluk rüya gibi görünüyor” dersem, Fenerbahçeliler kızmasın.

Haberin Devamı

Şükrü Saraçoğlu’nun arkasındaki lisenin tapu kaydının alınması, şike davasında hak arayan taraf durumununda olunması ve medyada bütün bunların 4. yıldıza giden Fenerbahçe’nin şampiyonluk heyecanının üstünde olması, Fenerbahçe’yi bu yıl zor şampiyon yapar.

Fenerbahçe’ye Kadıköy’de 3 gol atan takım küme düşerken, Fenerbahçe evinde lig sonuncusundan şampiyonluk hesapları yaparken 3 gol yerken, “Nedir bu iki takımın farkı” diyeceğim.

BU PANİKLE OLMAZ

Şampiyonluğa odaklanan takımlar, son nefeste, 90. dakikanın son saniyesinde şampiyonluk düşleyeceklerdir.

Ama dünkü Fenerbahçe konsantrasyonu ile bu işler zor. (Eskişehir-F.Bahçe maçında Emre 81, G.Saray-Gaziantep mücadelesinde Hakan 85 ve Beşiktaş-Karabük karşılaşmasında Cenk Tosun 90+6’da galibiyeti getirdi. Yetmez mi bu örnekler?)

Haberin Devamı

40 yıldır bu maçları yazar-anlatırım, bitime az zaman kala şampiyonluk yarışındaki takımların ne ölçüde dominant olduğunu bilirim.

Ama son yıllarda bu resim değişti.

Önce sormak isterim, nereden başlamalıyız? Nerede bu seyirci? Fenerbahçe’nin muhteşem taraftarı...

Peki küme düşen Balıkesir’e böylesine defans açıkları veren savunma nerede? Bu savunmayı yönetecek olan İsmail Kartal nerede?

Ligin bitimine 5 hafta kala Fenerbahçe’yi böylesine yalnız bırakan tribünler, F.Bahçe’ye yakışmaz. Küme düşen bir takımdan ilk 45 dakikada Kadıköy’de 3 gol yemek, Fenerbahçe’ye yakışmaz.

F.Bahçe’nin stresi, hedefi olmayan Balıkesir’in sakinliğine diyecek bir şey yok. Ligin en tecrübeli (isim ve yaşça) takımının, dünkü kontrolsüz-panik oyununu finale 5 kala kabul etmek de mümkün değil.

HESABINI YAPMALIYDI

Birkaç isimden bahsetmek istiyorum.

Diego: Klasına, top becerisine kimsenin lafı yok. Almanya’da, İspanya’da, İtalya’da olduğu gibi sorunu, uyum sorunu. Bir futbol virtüözü, ama kişilik yapısıyla şu ana kadar Fenerbahçe’ye hiçbir katkı sağlayamayan Diego, son 2 maçta farklı bir resim çiziyor.

Haberin Devamı

Volkan: İnanılmaz topları çıkaran ve çok büyük hatalar yapan bir kaleci. Dün iki büyük hatasıyla F.Bahçe’de yürekleri ağza getirdi.

Kuyt: Bütün sezon “İyi ki varsın” dediğimiz adamın son maçlarda yok oluşuna ve konsantrasyonunun düşüşüne özellikle bu vakitlerde tepki büyük olur.

Cihat Arslan yönetiminde Balıkesirspor’un dünkü futbolu oynayacağını İsmail Kartal’ın kestirmesi ve hesaplarını bunun üzerine yapması gerekirdi.

Geçen sene Beşiktaş maçından bu yana kalesinde ilk kez 3 gol gören Fenerbahçe için bu maç, küme düşen Balıkesir maçı mı olmalıydı?

Haftalardır yazıyorum, bu teknik direktör motivasyonu, bu futbolcu konsantrasyonu, bu tribün yoksulluğu, bu yönetimin hedef saptırmasıyla, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu, ayağına geldiği anda bir hayal olabilir.


Yazarın Tüm Yazıları