Her seri biter

Üst üste 5 maçını kazanan Trabzonspor, Karabük’te seriyi sürdüremedi.

Haberin Devamı

Üst üste sekiz maçını kaybeden Karabükspor ise dün yenilgi serisini bitirdi. Hani hep deriz ya, “Ümitlerimizi biz belirleriz” diye, Karabükspor da kaybedeceği Trabzon maçıyla bu ligde kalamayacağını biliyordu. Büyük ümit kazanmaktı, az ümit ise kaybetmemek.

BU OYUN YETMEZ

9 hafta önce 9 puanla küme düşme hattının 2 basamak üstünde yer alan Trabzonspor, şampiyonluk hesaplarını Rıza Çalımbay yönetiminde topladığı 20 puanla yapmaya başlamadı. Kasım ve Aralık aylarında G.Saray ve Beşiktaş 9’ar puan kaybetmese Trabzonspor Çalımbay’ın sihirli değneğine rağmen zirvenin çok gerisinde olacaktı. Bu oyun Trabzonspor’u yarışın içinde tutamaz. Çalımbay’ın geldiği günden bu yana en dağınık, pas yapamayan yardımlaşması en az ve en pasif maçı oynadı bordo mavili ekip. Onazi, Yusuf, Okay ve Olcan pas yapmayı, yardımlaşmayı bir anda nasıl unuturlar? Trabzonspor maçı kontrol edemedi, orta sahayı tutamadı, oyuna hükmedemedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor dünkü oyununun hakkını yani 1 puanı kazandı. Karabükspor’a bu kadar gol fırsatı vermek Durica ve Uğur’un yokluğuna bağlanamaz. Yatabare gününde olsa skor daha farklı olurdu. Bu son maçta Trabzonspor’da başta Yusuf olmak üzere orta alan oyuncularının büyük düşüşü bir kez daha gözlendi. Kaleci Onur’un yediği golde büyük hatası vardı. 90+5’te Sosa’nın serbest vuruşunda top gol çizgisini geçmemişti.

 

MAÇIN ADAMI: YATABARE

 

Girdiği pozisyonlar ve attığı golle eski takımına karşı Yatabare maçın yıldızıydı. Trabzon savunmasını çok yıprattı. 

Yazarın Tüm Yazıları