Gomez gitti Aboubakar hâlâ bakar

ŞENOL Güneş “Kimin oynadığı değil oynayanın sahada ne verdiği önemlidir” der daima...

Haberin Devamı

 Bu doğru. Peki, oynayanı oynatan yani takımın hocasının dediklerinin, taktiklerinin, rakibi analizinin hiç mi önemi yok?

 

 Hafta arasındaki Kiev maçından 7 farklı isimle maça başlamak Güneş’in takdiridir. Ama Necip-Tolgay-Atiba orta üçlüsü ve kenarlarda Şişmanoğlu-Olcay ikilisi ile, kapanacağı baştan belli olan Rize savunmasını nasıl aşacaksınız?.

 

KARAMAN’IN HESABI

 

 Rakibi eksiltecek, dripling ile geçecek, çalım atacak ve hatta uzaktan şut atacak bir kadro yapınız yoksa nasıl kazanacaksınız? İlk yarı Güneş’in kadrosu Rize yarı sahasından çıkmadı ama sadece 1 pozisyon üretebildi. Bu Karaman’ın hesabıydı.

 

Haberin Devamı

İkinci yarı Quaresma ve Aboubakar’ın oyuna alınması doğru hamleydi, baştan böyle başlamalıydı. İkinci bölümde 4-2-4 ile 4-3-3 arasında gidip gelerek, riskleri alarak, şut atarak pozisyon arayan Beşiktaş tek kale oynamaya başladı ve sayısız pozisyon buldu.

 

 Töre’nin gidişiyle kendini pek sıkmayan Q7, partneri Oğuzhan’ın yokluğunda verimi düşen Atiba Beşiktaş’ı geçen yılki gibi itemiyor.

 

ADRIANO’YA ALKIŞ

 

 Ligin en olmuş (şampiyon) takımı şu an en ham takımlarından biri durumunda. Beşiktaş nasıl oynayacağına karar vermeli ama veremiyor. Sürdürülebilir başarı yerine tasarrufu seçen, Sosa, Gomez ve Töre gibi adamları tutamayan Beşiktaş’ta her şeyden önce güçsüz, sakat, sezona daha başlamayan Oğuzhan’ın durumu belli olmalı.

 

 Şenol Güneş pas futboluna dönmeli, bu da Gökhan İnler ile olmaz. Oğuzhan ve Atiba’yı geçen yılki formatında ön libero, önlerinde de Tolgay’ı oynatmalı. Talisca ve Aboubakar Beşiktaş’ta iş yapamaz. 26 gol atan Gomez’in ancak 3. yedeği olur dün 7 dakikada 3 mutlak gol kaçıran Aboubakar.

 

Haberin Devamı

Talisca ne 10 ne 8 numara ne de kenarlardan akacak bir açık. Beşiktaş’ın oynadığı futbolla yeri sallantıda. Dün 90+3’te 3 puanı 3 puanı alan Adriano’nun müthiş golüne alkışlar. Ama futboluyla bir ayağı çukurda.

Yazarın Tüm Yazıları