Bu zaferin mimarı Abdullah Avcı'dır

BU kupayı 17 defa kaldırsan da, son 3 yılın galibi olsan da, her maç ayrı bir maç. Dün Galatasaray turu geçmeyi hak etmedi. Başakşehir, altı yedek oyuncusuyla ve bileğinin hakkıyla Galatasaray’ı kupanın dışına itti. ‘Neden?’ diye sorarsanız;

Haberin Devamı

Abdullah Avcı’nın altı yedekli kadrosu ve motivasyondaki varlığı, 

Sneijder’in maçın başında sakatlanıp çıkması,

Selçuk’un 90 dakika içindeki yokluğu...

Liderlik, vizyon oluşturma ve ilham verme sürecidir. Lider, heyecan yaratacak kişidir. Bu işi Türkiye’de en iyi yapan kişi Abdullah Avcı’dır. Lig yarışında da ‘futbolcularını maç maç değil, amaç için, şampiyonluk için oynadıklarını empoze ederse Başakşehir hedefe gider’ demiştim. Aynı yerdeyim.

Aylardır ideal 11’le sahaya çıkan ve başarılı olan takımın ilk 11’indeki altı oyuncuyu birden rotasyonla dışarıda bırakmaya, bırakın ülkemizdeki, dünyadaki çok az antrenörün yüreği yeter.

BU MAÇ BÖYLE Mİ OYNANIR?

Riekerink’e sormak lazım; ‘Bu maç böyle mi oynanır?’

Tamam, 45. saniyede Podolski’nin topunun direkten dönmesi ve Sneijder’in 5. dakikada sakatlanıp oyundan çıkması bir handikap, ama ‘kupa beyi’ cakasındaki Galatasaray’ın oynadığı futbola ne demeli? Savunmada oturmuş Hakan Balta tecrübesini Ahmet Çalık gençliğine feda etmek yanlış bir karardı.

Haberin Devamı

Sneijder çıktıktan sonra Selçuk da takımın liderliğini alamayınca Galatasaray sıradan bir takıma dönüştü.Hem savunma hem hücum organizasyonlarında Galatasaray çok kötü bir performans gösterdi.

Yalçın, Eren, Mahmut, Mossoro, Cengiz ve Mehmet Batdal... Altı ilk 11 oyuncusunu sahaya sürmeyip, altı yedekle maça başlayan Abdullah Avcı bence dün geceki galibiyetin mimarı.

- Yardımcı hakem Ceyhun Sesigüzel’in sesi değil de gözü güzel olsaydı keşke. Başakşehir’in ilk golünde Visca ofsayttı.

- Emre ve Josue’nin sarı kart gördüğü pozisyonda Emre’nin dirseği kırmızı kartlıktı ve yine Sesigüzel’in tam gözünün önündeydi.

- Mehmet Batdal’a alternatif alınan Adebayor’a alternatif de herhalde Mustafa Pektemek. Umarım Adebayor’un gelişi, kafa olarak Mehmet Batdal ve Mustafa Pektemek’in gidişi olmaz.

- Riekerink, belki iyi bir teknisyen ama asla iyi bir lider değil. 

Yazarın Tüm Yazıları