Yasin'in kupası

ŞENER ve Belluschi’nin gidişi ile kimyası, Fernandao kaybı ile fiziği, Volkan ve Ozan olayı ile psikolojisi bozulan bir Bursa takımı...

Haberin Devamı

Muhtemelen Avrupa’nın en fazla net pozisyon kurtaran kalecisi Muslera’yla dik duran, öndeki uyumlu ve etkili Yasin-Sneijder-Burak üçlüsüyle sonuç alabilen, kaptanıyla rotada kalmayı bilen G.Saray takımının mücadelesiydi dünkü maç... Yenilenen Bursa’yla, devam takımı olan G.Saray’ın karşılaşmasıydı.
Sarı kırmızılılar, geçen sezon 2 kupa almış olmanın rahatlığı, özgüveni ve ne yaptığını bilen hâliyle yer aldı sahada. G.Saray maçlarında, rakibin öne geçeceği ya da maçı koparacağı, oyunun gidişini değiştirecek anlar ve pozisyonlar oluyor. Bunların hepsinde başrolde Muslera olunca, doğal olarak maç G.Saray’ın lehine dönüyor. Bu pozisyonları defalarca izlediğimiz için, Muslera’nın yaptığı işler anomali olmaya başladı.


PODOLSKI BEKLENTİSİ


HAMZA Hoca’nın takımı, ligdeki yarışta iddialı şekilde var olacaktır. Bunu yine Muslera, Selçuk, Sneijder, Yasin ve Burak ile yapacak ama devreye başka isimlerin de girmesi lazım. Bu isimlerin başında da Hamit, Bilal ve Podolski geliyor. Hamit’in neler yapabileceğini geçen sezon gördük. Eğer Bilal ve Podolski beklenen katkıyı yapabilirse, sistem daha etkin işler ki, bu da seviyeyi Şampiyonlar Ligi’yle eşitler.

Haberin Devamı


TECRÜBE KOKUSU


SABRİ’nin performansında dikkat çekici iyileşme olsa da, defansın göbeğindeki kolay pozisyon veren hâl, G.Saray için problem. Semih’in yokluğunun da etkisinin olduğu bu durum, konu lig ise tamam ama Avrupa’da kaybettirir. 18 Ağustos, G.Saray’ın Devler Ligi’ndeki yeri için nispeten durum tespiti yapılabilecek bir maça sahne olacak. Real Madrid maçı bu anlamda iyi bir seçim...
Bursa için durum daha karışık... Volkan ve Fernandao’nun katkısından mahrum olmak problem... Hızlı ve değişken hücum yapabilen bir takım iken, şimdi değişimin sıkıntılarını yaşıyor. Ertuğrul Hoca, daha farklı bir Bursaspor ortaya çıkaracaktır.

Yazarın Tüm Yazıları