İÇERiDEN YIKILDI

BAŞAKŞEHİR takımı uzun zamandır organizasyonu iyi ve sorun yaşamayan bir defansa, çok etkili ve skorer kenar oyuncularına ve üretken bir hücum gücüne sahip.  Fakat, Avrupa kupalarına katılma şansını ve şampiyonluk yarışında iddialı olunmasını sağlayan, takımın etkili ayaklarını ortaya çıkaran ve güçleri birleştiren bağlantı aparatının Emre Belözoğlu olduğu ortada. Çocukluğumuzun çizgi filmindeki Voltran gibi Başakşehir ve Emre.

Haberin Devamı

Okan Buruk’a öncelikle yeni takımında başarılar dilerim. Hem geldiği dönem hem de takımın durumu itibarı ile zor bir görevi kabul etti. İlk yarıda, Başakşehir’de Emre’nin olmayışı ve Akhisar’ın ‘mutlak surette ilk golü yememek ve öncelikle rakibi durdurmak’ tercihi nedeniyle kötü bir maç izledik. Aslında Akhisar açısından doğru oynanmış bir oyun vardı ortada.    

LUKAC OLMASA...

Akhisar’ın, Olcan, Muğdat gibi süratli ve bunlara iyi top atacak Özer gibi bir oyuncu olmasına rağmen hızlı hücum yapamaması takımdaki sıkıntıyı ortaya koyuyor. Mustafa Yumlu geldikten sonra biraz daha toparlanan defans yine kolay gol yemeye devam ediyor. Ve tabii artık çözülemeyecek büyük problem golcü eksikliği. Kaleci Milan Lukac olmasa daha ilk yarıda maç biterdi.

Haberin Devamı

Abdullah hoca yaşadığı ve yaşayacağı sorunu bildiği için maçın sadece bir bölümünde risk aldı ve sonucu aldıktan sonra skoru korudu. Şampiyonluk yarışının içinde olan bir takımın daha fazla risk almasını bekleyebilirsiniz ama 1 puanı ve içeride oynayacağı Galatasaray, Beşiktaş maçlarını hesaplarken darbe beklemediği yerden, oyuncusu Cikalleshi’den geldi.

BU MAÇ...

- Vaz Te’nin kaçırdıkları,
Lukac’nın kurtardıkları,
Emre’nin yokluğu,
Cikalleshi’nin üzüntüsü,
Yalçın’nın kafası,
Akhisar’ın ligde kalması,
Ve Başakşehir’in yaşadığı şok ile hatırlanacak..
Sonuç: Okan hoca ilk maçında büyük iş yaptı ve bu galibiyetle ligde kaldı. Abdullah hoca ise bu mağlubiyetle daha fazla baskı hissedecek.

Yazarın Tüm Yazıları