Hikayesi baştan farklı

BU aslında, 27. haftada yaşanacak ciddi kayıpları olacak büyük savaştan önceki meydan muharebesiydi.

Haberin Devamı

Bu gerçekte, büyük şova sahne olacak ‘şampiyonluğa tamam mı devam mı’ maçının galasıydı.

Bu bir nevi, hızlı ve çabuk öğrenen öğrenci ile tecrübe ve aklın birleşimi öğretmenin akıl oyunuydu.

CAROLE DARBESi

Muslera’nın bir gün önce sakatlanması, moral bozucuydu. Ama daha maçın başında Sneijder’in sakatlanıp çıkması, işte bu kötüye işaretti. Tutanla oyunu tutan olmayınca, maç daha 6’da G.Saray adına çok daha zorlaştı.

 Osmanlı, Konya ve Başakşehir maçlarının başrol oyuncusu oldu Carole. Carole’un maçın yıldızı yaptığı son oyuncu  Caiçara oldu. Elbette onun  bu duruma düşmesinde Bruma’nın katkısını unutmamalı.

 Maçın başında, her iki takım da rakip savunmalara baskı yaparak oyuna geriden iyi başlama seçeneğini kaldırdı. Doğal olarak oyun her iki takımdan iki önemli oyuncunun, yetenek ve tecrübesine kaldı. Bunlar Emre ve Sneijder’di. Biri sahada olmayınca doğal olarak diğeri devreye girdi ve oyun şekillendi.

Haberin Devamı

GERÇEKLER VİSCA

G.Saray’ın farklı kazandığı Akhisar maçından bambaşka bir görüntüde olması sadece Sneijder ve Muslera ile açıklanamaz. Çünkü karşıda, ligin saha yerleşimi ve alan paylaşımı uygulaması konusunda yıllarını vermiş en iyi örneklerinden biri vardı. Yasin ve Bruma’nın neredeyse sahada olmamaları da bunun göstergesi. Bruma’yı izlemeye gelen Visca’yı alır, Caiçara’yı da not ederdi. Başakşehir’in sisteme sadık sabırlı ve disiplinli oyunu, rakipler için  çok zor ve kazanmak için özel çalışma gerektiren bir düzen. Bu seneye kadar, Başakşehir ile oynayan takımlar yenme odaklı maça çıkarlardı. Ama bu sene Başakşehir’e yenilmemek için sahaya çıkıyorlar. Başakşehir, anormal işler olmazsa İstanbul’un 4. büyüğü olur.

G.Saray, ilk 5 dakika hariç oyunda yoktu. Varlığını hissettirmeye çalıştığı anlar, Podolski’nin şutlarıyla oldu ancak. 2. yarı, top fazlası ile Galatasaraylı oyunculardaydı. Fakat, ne kenarlar kullanılabildi ne de Bruma-Yasin driplinglerini yapabildi. Alan ve zaman bırakmayan Başakşehir sistemi, bütün yetenekli ayakları öldürdü. Sneijder olmayıp, Selçuk sakatlanınca Galatasaray sıradanlaştı. Riekerink için ne söylesek boş. Niye takımın başında kaldığı belli ve süresi dolana kadar o koltuğu işgal edecek. Riekerink’i gönderemez yönetim.

Yazarın Tüm Yazıları