Heyecana yenildik

MAÇIN ilk 15 dakikasını şampiyonaya alışma ve rakibi anlama bölümü olarak geçirdik.

Haberin Devamı

Sonrasındaki bölüm ve maç, sıkıntılarımız ve problemlerimizle yüzleştiğimiz şekilde geçti. Defansımızın oyuna başlamasına izin vermeyen Hırvat hücumcuları, bizim orta sahamızın da katkısı ile savunma oyuncularına uzun toplar attırdı ve bu atılan toplara sahip olarak baskılı bir oyun kurdular. Kaldı ki Caner ilk yarıda bu baskı sebebiyle hep uzun oynadı. Orta sahada Ozan ve Oğuzhan’ın başlangıç toplarını alamaması, oyunu kurma ve topa hakim olamama sorununu ortaya çıkardı.

 

TEK POZiSYON BULDUK

 

Hırvat takımı bu sorunu yaşayacağı her anda maçın yıldızı Modric devreye girdi. Topa sahip olduğumuzda oyunu Ozan, Oğuzhan, Hakan ve Arda ile hep göbekten oynamaya çalıştık. Tercih bu olunca, sahaya iyi yerleşmiş Hırvat takımına çarpıp geri döndük. 

 

Haberin Devamı

Hırvat takımının maç boyunca en iyi yaptığı iş, bizim tersimize kenar oyunları ve çokca orta yapmak oldu. Bizim kenarı kullandığımız tek an, tek pozisyonumuzun olduğu Gökhan’la başlayan ve Ozan’la biten kafa vuruşuydu.

Hırvatlar gibi güçlü orta sahası olan takımlara karşı en büyük silah, Volkan Şen ve Emre Mor gibi rakibin üstüne giden ve adam eksilten ve bunu kenarı kullanarak yapan oyunculardır. Maç boyunca sadece 1 pozisyona girmemizin sebebi, Cenk’in tek kalması kadar diğer hücumcularımızın kötü oynamasıydı.

 

Dikkatimi çeken önemli nokta da, takımımızdaki oyuncuların performansını düşürecek derecede etkili olan heyecandı. Buna ister ilk maçın heyecanı deyin, ister genç bir kadro olmanın tecrübesizliğinin verdiği heyecan deyin.

 

KiMSE iYi DEĞiLDi

 

Oyuncularımızın çoğunluğu kendi performanslarının altında oynadı. Volkan Babacan'ın kalitesi o golü yemezdi. Arda, zekası ve yeteneği bu denli beklenti altı kaldı. Hakan en önemli özelliği ne şutta ne de duran topta vardı. Cenk kayboldu gitti. Ozan iyi niyetli ama etkisizdi. Selçuk hep açık kapatma derdindeydi. Caner ve Gökhan rakibe çok sayıda orta yaptırdı. 

 

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI:
Real Madrid’in yıldızı Luka Modric, Hırvat takımına galibiyeti getiren adamdı.

 

MAÇIN KIRILMA ANI:
41. dakikadaki gole kadar kötünün iyisini oynayan milliler Modric’in golüyle dağıldı.

Yazarın Tüm Yazıları