'Forma'nın anlattığı...

GALATASARAY için ligi üçüncü bitirmek adına önemli bir maçtı. Bu sezonu bırakıp önümüzdeki senenin planlandığı ve bunun gösterildiği bir son dönem görmeliydik. Gelecek sezona yönelik gösterilen tek şey forma oldu. O da olmamış...

Haberin Devamı

Bu forma her ne kadar gelecek sezon için planlansa da aslında Galatasaray’ın bu sezonki futbolunu anlatan bir şekilde tasarlanmış. Karışık, etkisiz ve beklentinin altında kalan yeni forma, Galatasaray’ın bu sezonki futbolu ve durumunu anlatan, tarif eden tasarım olmuş.

- Maçın Galatasaray açısından bol pozisyonlu ve gollü olmasını beklemek için Alanyaspor’un istatistiklerine bakmak yeterliydi. Sezon başından beri savunma sorununu çözemeyen Alanyaspor’un bu kadar gol yemiş olmasına rağmen ligde kalmış olmasının sebebi Vagner Love ve etkili hücumcularıydı. O Vagner Love hem 2 gol attı hem de çok iyi oynadı.

SATIN ŞİMDİ...

- Maçın yıldızı Sinan Gümüş oldu. Birkaç hafta öncesine kadar hakkında ‘gidecek’ haberleri çıkan, Yasin sakatlanmasa forma şansı bulamayacak olan, oyuncuyu tanımadıkları için yüzüne bakılmayan Sinan Gümüş son haftaların tartışmasız en iyisi. Yönetimin Sinan’dan beklentisi nedir bilmem ama bana göre yıldız olacak kapasitesi olan bir oyuncu. Yönetime tavsiyem; satın!

Haberin Devamı

DIŞ GÜÇLER DEVREDE!

- Maçın ikinci yarısı rahat giderken, dış güçlerin müdahelesi ile her şey tersine döndü. Geldiğinden beri bu tarz müdahaleleri ile rakipler için çok etkili olan Tudor, yine zamansız bir müdahale ile Sneijder’i çıkarttı ve bir dış güç olarak işini yaptı! Tudor’un hırsı, disiplini tamam ama oyunu okuma ve doğru müdahale konusunda sıkıntı var.

Oyunun son bölümü G.Saray açısından üzücüydü. Bu kadar baskı yemek ve reaksiyon verememek G.Saray’a yakışmıyor. Her ne kadar kötü tasarlansa da bilmeliler ki o forma tek başına rakibi korkutacak ve çekinmesine yetecek asalete sahip.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları