Final geldi

HAMZA Hoca, çıkardığı kadro ile maçın ciddiyetinin mesajını verdi.

Haberin Devamı

Burak tercihi yapmamış olması, hem Umut’un rakibi yıpratan oyunu hem de Burak’a bir nefes alma açısındandı. Kadro içerisinde en önemli isim Semih’ti. Genç savunmacı olmadığında sorunların büyüdüğü bir Galatasaray gördük. Semih, çabukluğu ve rakibe yakın oyunu ile ligin en kritik haftalarında Galatasaray savunmasını toparlayacak isim olacak.


SABRİ UZATTI


Maça başlangıç ise, Hamza Hoca’nın anlatmak istediği ciddiyette olmadı. İlk yarım saat, Galatasaray adına kötü bir oyun vardı. Çünkü, çeyrek koşan Melo, yarım oynayan Bruma ve ağırlığını koyamayan Sneijder vardı. Sivas’ın, Olcan’ın bölgesini organize kullandığı ve Yasin’den yardım alamadığı ilk atak gol olunca durum kötüye gitmeye başladı. Oyun sıkışmaya ve çözümü zor bir hal almaya başlayınca, yetenek gerektiren işler yada bu işlerin olduğu bir gol gerekir. Sabri’nin attığı golün tarifi de bu işte. Sabri’nin top kontrolü, adamı geçip ters ayağı ile uzak köşeye yaptığı vuruş, başından sonuna birinci sınıf goldü. Bu gol, Galatasaray’ı maça döndüren, Sabri’ye de yeni mukaveleyi getiren vuruşa sahne oldu. Aynı Sabri ikinci yarıda çok iyi işler yaptı.
Kaldı ki, o ana kadar belli bir alandan çıkmayan Melo gitti golünü attı, Bruma rahatladı ve akılcı ve etkili işler yapmaya başladı. Sabri daha ileri giderek, oyunu yönetecek paslar atmaya ve Bruma’yı oyuna dahil etmeye başladı. İlk yarıda öne çıkanlar,

Haberin Devamı

1- Melo’nun fiziki yetersizliği,
2- Bruma’nın özgüven eksikliği,
3- Semih’in geri dönüşünün önemi,
4- Hamit’in ne kadar önemli oyuncu olduğu.


SNEİJDER ŞOV


İkinci yarı ise tam bir Sneijder resitali vardı. Hollandalı, akıl ve kalite kokan pasları ve attığı nefis golle maçı kopardı. Frikikten attığı golde kaleci ile bir savunmacı olduğu halde golü yapması onun kalitesinin sonucuydu. Wesley’nin formu ve Hamza Hoca ile yakaladığı ivme dikkat çekici. Hoca belli ki, Wesley’in kanalını iyi bulmuş ve ona hitap eden yaklaşımı yakalamış. Bu iyi ilişkinin sonucu, sahada konsantre ve takımı için çalışan bir 10 numara görüyoruz. Galatasaray, bu skorla finale çıktı. Fakat şu da bir gerçek ki, Burhan’ın vuruşunda direkten dönen top Galatasaray adına finali araladı. Galatasaray’ın ikinci yarıdaki oyunu ve performansı, aynı zamanda lig için de moral olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları