Şov başladı

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, önceki gün başladı. 10-14 Mart arasında Antrepo 3 Tophane’de yapılacak etkinlik kapsamında defile düzenleyen ilk isim Jale Hürdoğan oldu.

Haberin Devamı

Onun ardından Atıl Kutoğlu, Deniz Berdan, İpek Arnas ve Tuba Ergin de Sonbahar/Kış 2014 koleksiyonları ile moda severlerin karşısına çıktı. Arzu Kaprol, Atıl Kutoğlu, Erol Albayrak, Gamze Saraçoğlu, Hakan Akkaya, Özgür Masur, Özlem Kaya, Raisa-Vanessa Sason, Simay Bülbül, Zeynep Tosun gibi birçok ünlü tasarımcının defilesine ev sahipliği yapacak olan Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul için start verildi. Organizasyonun açılışı Jale Hürdoğan’ın “İlk Tadışta Aşk” defilesiyle yapıldı. Defileyi izleyenler arasında Başak Sayan, Tuğba Coşkun, Ferhan Şensoy, Zeynep Mansur ve Neslihan Kozanoğlu gibi birçok ünlü vardı. Açılış gününde Tuba Ergin’in “Giga- Bites” koleksiyonu da beğeniye sunuldu. Moda ve teknoloji birlikteliğinin vurgulandığı, “giyilebilir teknoloji” akımının yeni bir yorumu olarak nitelendirilen koleksiyonun tanıtıldığı defileyi Vogue Italia Yayın Direktörü Franca Sozzani de izledi. Moda otoriteleri ve sektörün önde gelen isimleri aynı gün, geçtiğimiz yıl Avusturya’nın en büyük devlet onur nişanını alan dünyaca ünlü modacımız Atıl Kutoğlu, Deniz Berdan ve İpek Arnas’ın yeni koleksiyonlarını da görme fırsatı buldu.

Haberin Devamı

ATIL’IN DÜNYASI
Atıl Kutoğlu, Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’un ilk gününde “Doktor Jivago” filminden ve başrol oyuncusu Julie Christie’nin tarzından esinlenerek hazırladığı koleksiyonu tanıttı. Keskin imzasına sadık kalan Kutoğlu’nun defilesinde Avusturyalı opmodel Larissa Marolt’un yanı sıra Gina Adamu, Özge Ulusoy, Merve Büyüksaraç ve Ebru Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 35 manken görev aldı. İngiliz model Gina Adamu ise bir podyum kazası yaşadı, kıyafetinin kayıp göğsünün açılmasına engel olamadı. Etkinliğin sürpriz ismi Defne Samyeli ve Eren Talu’nun büyük kızları Deren oldu... Genç kız, iki kıyafet tanıttı. Organizasyonu izleyenler arasında eski Viyana Belediye Başkanı’nın eşi Dagmar Koller, Avusturya Prensesi Camilla von Habsburg, Defne Samyeli, Selin Postacılar, Sevil Sabancı, Pınar Aylin, Aslı Şen ve Sedef Orman da vardı.

Özür diledi
Organizasyonun en talihsiz ismi Özge Ulusoy’du... Podyuma adım attığı anda ayakkabısı çıkan manken, onu tekrar giymeye çalışırken el sallayarak izleyiciden özür diledi.

Haberin Devamı

1500 km. saç kullandı
Deniz Berdan, Mercedes- Benz Fashion Week İstanbul’un ilk gününde düzenlediği defilede, Karadeniz temalı “Horon” adlı koleksiyonunu tanıttı. Berdan’ın erkek horon kıyafetlerinden esinlenerek hazırladığı 29 parçalık koleksiyona Maybelline uzmanları da uyguladıkları makyajlarla renk kattı. Defilenin en dikkat çekici parçası ise Berdan’ın L’Oreal Professionnel’e özel hazırladığı saçtan elbise oldu. Kostüm için kullanılan saçların toplam uzunluğunun 1500 kilometre olduğu açıklandı. Defileyi Eda Taşpınar, Buse Terim, Alegra Levi, Çağla Şıkel, Hakan Akkaya, Ahu Yağtu, Didem Soydan, Haluk Berdan, Elif Gönlüm gibi birçok ünlü izledi.

Avangarde çizgiler
İpek Arnas, “Avangarde Suits” adını verdiği, 70’lerin yarışçı ruhunu yansıtan 2014 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu önceki gün tanıttı. Kırmızı, siyah, beyaz, mavi, gri renklerin hakim olduğu, çift taraflı kumaş kullanımlarının dikkat çektiği koleksiyonuyla beğeni topladı.

Haberin Devamı

Açılış partisi
Açılış partisi Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’un açılış partisi, Atıl Kutoğlu defilesi sonrası POP Pera’da Saat&Saat Niceboys işbirliğiyle düzenlendi. Defilelere katılmayanların bile ilgi gösterdiği partinin davetlileri arasında Beşiktaşlı futbolcu Manuel Fernandez, Hatice Arslan, Didem Soydan, Umut Eker, Bilge Öztürk ve Kadir Doğulu da vardı.

Yazarın Tüm Yazıları