SONUCA ODAKLI

G.Saray’ın önde Burak’sız ya da tek forvet olarak neler yapabileceğini görme şansını veren bir maçtı.

Haberin Devamı

Aslında “Tek forvet olur mu?” sorusunun cevabı için iki sezon öncesine gitmek lazım. İki sezon önce Galatasaray sezona Elmander ile tek forvet olarak başlamış ama ne önde çoğalabilme işini iyi yapabilmiş, ne pozisyona girmeyi normal yapabilmiş ne de gol sayısını aşağıda kalmaktan kurtaramamıştı. Dahası Galatasaray oyun olarak yavaş, geride ve heyecansız bir takım görüntüsü vermişti.
Bugün Drogba ile bile tek forveti oynamak Galatasaray için çok zor. Çünkü Drogba’ya devamlı ve etkili destek verecek kanat adamları yok Galatasaray’ın. O yüzden Burak oynamalı. Hatta mecbur Burak’a Galatasaray.

ZOR WESLEY ZOR

ASLINDA işi temelinde bozan oyuncu Sneijder. Galatasaray önde çift forvet oynamak zorunda ama bu sefer Sneijder’a yer açmak için orta sahadan eksilmek zorunda. Bu zorluk derecesi yüksek maçlarda mümkün değil. Sneijder bir orta saha oyuncusu gibi oynatılabilir. Bu çok daha zor çünkü ofansif bir oyuncu ve geri dönüşlerde sıkıntı yaşatır. Yine orta sahada eksik kalınır. İşin garibi ofansif karakteri olan bu oyuncu topla oynamayı sevdiği için geriye kadar gelip top alıyor ama kendini rakip kaleden uzaklaştırıyor Beklentilerin büyük olduğu ve oynamak zorunda olan bir oyuncu ama bu sene Fatih Hoca’yı çok zorlayacak.

CHEDJOU-UYUM-ÇÖZÜM

YABANCI bir ülkeye giden oyuncu için takıma, ortama, şartlara ve o kültüre alışmak zaman ister. Bu bazen kısa bazen hep sürebilir. Fakat oyuncunun kalitesi ve karakteri saha içinde önemli sinyaller verir. Bu anlamda Chedjou için şunu kesin söyleyebilirim bir lider değil. Dany, Semih ve Gökhan’dan kalite olarak iyi olabilir ama defansa yön verecek, yönetecek ve liderlik yapacak bir tarzı yok. Ama zeki ve akıllı bir partnerin yanında çok iyi oynar. Eğer tersini düşünsem ya da tersi olmuş olsaydı Dany bu kadar hatalar yapan bir oyuncu olmazdı.

Yazarın Tüm Yazıları