Şöhret ve para kazanmak sizin elinizde

Güldürmeye ve gülmeye hazır mısınız? Konak Belediyesi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen, bir yarışmanın altına imzasını atıyor.

Haberin Devamı

Ülkemiz insanının, doğal yapısında var olan, mizahi anlayış değerini, ortaya çıkarmak amacını taşıyan, ‘1. Amatör Stand Up Yarışması’nın, organizatörlüğünü üstleniyor. Konak Belediyesi, sadece İzmir’de değil, Türkiye’de de bir ilki daha gerçekleştiriyor. Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Projesini, Okumuş Adamlar Fikir Atölyesi’nin yürüttüğü yarışmada, yetenekler ön plana çıkarken, İzmirliler heyecanlı saatler yaşayacak. Gençleri her zaman destekleyen belediyemiz, yaşamın her alanında onlarla birlikte olduğunu bir kez daha gösterecek” diyor... Bu yarışmada, özellikle stand up alanında başarılı olan ve umut vadeden gençlerin önü açılacak. Tabii, yalnızca gençlerin değil, 1. Amatör Stand Up Yarışması’na, 7’den 77’ye, okur-yazar, her Türk vatandaşı katılacak. Başvuru için son günü 25 Mart...

Haberin Devamı

Finale ünlüleri davet edin

Amatör Stand Up Yarışmasının, ön elemeleri 31 Mart’ta gerçekleşecek. Final ise, 1 Nisan’da Konak Belediyesi, Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak. Çağdaş Meddahlık olarak da nitelenen, “Stand Up Show” kategorisinde, İzmir’in katkısının tescilleneceği yarışmada, dereceye girenler ödüllendirilecek. Yarışmada, üçüncü 2 bin TL, ikinci 3 bin TL, birinci ise 5 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. Benden bir öneri; Finali halka açık yapın. Jüri olarak da Cem Yılmaz, Mesut Yar, Müjdat Gezen, Ceyhun Yılmaz, Metin Uca, Perran Kutman, Demet Akbağ, Yasemin Yalçın gibi, stand up ve komedi dünyasının ünlü isimlerden bir kaçını davet edin. Hatta giriş için ufak da bir de ücret alın.

Geç kalmayın

Kendisine güvenen, herkesi sahneye bekleyen, 1. Amatör Stand Up Yarışması’nın, yürütme kurulu, Okumuş Adamlar Fikir Atölyesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Ömer L. Büber ve Muzaffer Akkılıç ile Konak Belediyesi Kültür ve Sanat Sosyal İşler Müdür Vekili Ayla Sert ve Arzu Bükrev’den oluşuyor. Yarışmacıları değerlendirecek jüride ise, Atatürk Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümünden Uğurcan Özfuruncu ve Tiyatro Yönetmeni-Reklamcı, çok eski bir arkadaşım Bilgehan Oğuz var. Yarışma hakkında daha fazla detaylı bilgi isteyenler http://www.konak.bel.tr/, http://www.amatorstandup.com/ web sitelerini ziyaret etmekte geç kalmayın.

Haberin Devamı

Hedef Guinnes’e girmek

İzmirliler için ikinci yarışma, tavla şampiyonası. Bu yarışmaya, vallahi ben de girmek istiyorum. Hoş, İzmir’e geldikten sonra, oynamak için, turizmci arkadaşım Damla ve sevgili Cicom (Besim Kazado) dışında pek kimseyi bulamıyorum amma... Bu yarışmayı, Konak İzmirliler Derneği düzenliyor. Dernek Başkanı Fikret Kaya, nereden bulmuşsa bilemiyorum beni, pazar günü cebimden aradı. Heyecanlı, başladı konuşmaya; “Şenay Hanım, Hedef, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek ve de İzmir’e bir festival kazandırabilmek. Uzun süredir hazırlanıyoruz. İlk etap Karataş-Üçkuyular arası bir masa kurup en az 5000 katılımcıyı, karşılıklı olarak sıralamaktı. Fakat olmadı. Hedefimiz Üçkuyular-Narlıdere arası. Uluslararası boyutta, güzel İzmir’imizi dünyaya tanıtmak. Festival sonunda da gelirin büyük bir kısmını, eğitime destek kampanyasına bağışlamak. Ya da bir okulun ihtiyaçlarını gidermek, onarmak. Bu konuda tüm İzmirlileri yardıma davet ediyoruz.”
Gençlerin kültür, spor ve sanata teşvik edilmesi için, bu tarz faaliyetlerin devam edeceğini de söyleyen Kaya, sponsor arayışında olduklarını ve İzmirli kuruluşların bu çağrılarına destek olmalarını istiyor.

Haberin Devamı

Biraz da moda

Şili’deki madenden, İzmir Berk’e

Daha önce gözlerimdeki rahatsızlıktan söz etmiştim. Ameliyat yerine lens ve gözlük kullanmaya karar verdim. Vallahi doktorlarımdan daha başarılı, Berk Optik’ten sevgili Ersan Dikyuva çıktı. Onların verdiği lens ve gözlük ile yakını göremiyorduk. Kafa kafaya verdik ve ortasını biz bulduk. Rahatladım. Bu arada Berk, dünyada moda olan Oakley gözlük modellerini getirdi. Öncelikle şunu yazayım. Berk’ten yaptığım alışverişi, kuruşuna kadar kredi kartım ile ödeyip, faturayı alıyorum ki, bazı ahlaksızlar laf etmesin diye. Amaç okuyucum olarak sizleri, her türlü yenilikten haberdar etmek. 

Şili’deki göçükle daha popüler oldu

Haberin Devamı

Oakley tasarımcısı ve yaratıcısı, Amerikalı James Jannard, doğa sporları meraklısı. Karda, çölde motor, bisiklete binmeyi çok severdi. Hollywood’da bir çok yıldız, Tom Cruise, Wesley Snipes, John Travolta, Örümcek Adam gibi, bir çok filmde Oakley kullandı... Amerikan Ordusuyla toptan anlaşma yaptı. Bütün Amerikan askerleri Oakley kullanıyor. Dünya poker şampiyonu, Phil Hellmutt’a, en büyük bisikletçi Lance Armstrong’a da sponsor oldu. Trend olduktan sonra da 500 milyon adetten fazla sattı. Oakley’i 2007’de 2 milyar 100 milyon dolara İtalyanlara, Luxottica’ya verdi. Luxottica, Oakley’i İtalya’ya taşımadı. California’da bıraktı. Oakley, Şili’de göçük altından kalan madencilere bağış yaptı, daha da patladı. Güney Amerikalı muhabir Jonathan Franklin, Şili’de göçük olduğunda, gece-gündüz kurtarma çalışmalarına tanıklık etti. Madencilerin, 69 gündür, karanlık mezarda kaldıktan sonra, dışarı çıktıklarında, gözlerinin hasara uğrayacağını söyledi. Oakley’i arayarak, onlara sponsor olmalarını önerdi. Tüm dünya, Şili madencilerinin çıkarılışını gözlerinde Oakley gözlükleri ile izledi. 2010 yılının en başarılı yatırımı oldu. 4 milyon dolarlık reklamı bedavaya getirdi. Kendi kurallarına göre yaşayan, kadın ve erkekleri temsil eden Oakley, 2011 güneş gözlükleri koleksiyonu, tarz yaratmak isteyenler için, bence bir numara. Oakley, 2011 güneş gözlükleri koleksiyonu, life style, sport, polarized, actice ve photochromic modellerini kapışıyor...

Haberin Devamı

Eğlenceye buyrun

Sicimoğlu ile yeniden

İzmirliler ünü yurt dışına taşan Ayhan Sicimoğlu’nu, Sicimoğlu da İzmirlileri çok seviyor bence. Yarın ünlü sanatçı, Art 10 Seyahat Atölyesi’nin, davetlisi olarak Kordon Otel Roof Bar’da. Brezilya’nın başkenti Rio’dan yeni dönen Sicimoğlu, ayağının tozu ile Rio Karnaval anılarını anlatacak. Saat 19.00-21.00 arası gerçekleşecek olan gece, ödüllü Sevilen Şaraplarının degüstasyonu ile olacak... Sevenlerin bilgisine...

Ahmet Utku&Dilek Çakar konseri

Bu akşam ise, E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda, Kordon Soroptimist Kulübü Derneği’nin, düzenlediği muhteşem bir konser var. Konserin geliri burslu öğrencilere gidecek. Tarz’ı Nev konser programının solistleri ise, Ahmet Utku ve Dilek Şafak Çakar...

Yazarın Tüm Yazıları