Sneijder varsa

Sonda yazacağımı en baştan yazıp sonra detayları gireyim...

Haberin Devamı

“Sneijder bu formu ile forma bulduğu sürece Galatasaray hangi sistemle oynarsa oynasın, hep sıkıntı yaşayan bir takım olur.”
Çünkü, ne pozisyonunun gerektiği işleri yapabiliyor ne de başka pozisyonda başarılı olabiliyor. Dahası Sneijder oynadığı için Galatasaray kendi yapısına değil de ona uygun formatta oynamak zorunda kalıyor. Bu da kırılmanın başlangıcını oluşturuyor. Mesela...
Bruma gibi süratli, çabuk ve top taşıyan bir kanat oyuncusu orta sahada denge sağlamak için kenarda oturmak zorunda kalıyor. Çünkü zaten 3’lü orta saha ile oynayan Galatasaray bir de kenar oyuncusu Bruma ile göbekte iyice zayıf kalacağı için Mancini kalabalık rakip orta sahaya karşı en azından mücadele gücü yüksek 3 oyuncu tercih etti ve Bruma kulübede oturdu.
Melo-Selçuk oynadığı zaman hem kaliteleri hem de oyun zekaları ile Sneijder’in eksikliğini bir yere kadar kompanse edebiliyorlar ama onlar yokken oynayan isimler tercih olarak daha defansif oluyor.
Gerçekten yetenekli ve özel bir oyuncu olmasına rağmen kapasitesinin çok altında oynayınca Galatasaray, bir eksik mücadele ediyor ve pozisyon üretmekte, oyuna hakim olmakta zorluk çekiyor.
Kısaca, Sneijder’in yeri bu formu ile ancak kulübe olur.

ÇÖZÜMSÜZLÜK...

AKHİSAR Bld. çok akıllı ve iyi mücadele ederek haklı bir galibiyet aldı. Hamza Hoca’yı Galatasaray’ı iyi analiz etmesi, takımını organize etmesi ve galibiyet sebebiyle tebrik ederim.
Mancini’nin ise zamanla anlayacağı ya da ona anlatılması gereken gerçekler var.
1- Burak Yılmaz’dan kanat oyuncusu olmaz.
2- Sneijder’e umut bağlanıp maç kazanılmaz.
3- Bruma gibi tek kanat oyuncusu kenarda olmaz.
4- Dirençli orta sahalara karşı orta alanda eksik olmaz.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Lige sessiz sedasız gelip şimdi ligin altını üstüne getiren Niasse.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Zaten formsuzdu ama bir de kanatta oynayınca yok olan Burak Yılmaz.

HAKEM

Sakin, kararlı ve kendinden emin bir maç çıkardı.

Yazarın Tüm Yazıları