Siyah ve Beyaz

CARVALHAL’in yoğun ve önemli maçları düşünerek Almeida’yı kenarda tutması Beşiktaş’ın Manisa yarı alanında sıkıntı yaşamasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Manisaspor’un kalabalık ve kademeli orta sahası siyah beyazlı oyuncuların topu daha çok kendi yarı alanında gezdirmesi ile sonuçlandı. Pektemek’in geçen maçlarda iyi yaptığı, atılan topu saklama özelliği devreye giremeyince maç ya Quaresma’nın yetenekli ayaklarına ya da bir duran top organizasyonuna kalmıştı.
Beklenen Quaresma ve duran topun birleşmesinin sonucu gol olunca rahatlayan Beşiktaş oyunu tamamen kontrolü altına aldı. Manisaspor’un tutmayan planını değiştirmeye çalışması, o ana kadar etkisiz gözüken Mustafa Pektemek’e haftanın golünü attırdı. Maçın ilk yarısı ve ikinci yarısı Beşiktaş’ın renkleri gibi siyah ile beyaz kadar farklı idi. İlk yarısında zaman zaman zorlanan ama ikinci yarısında zevkli maç izlettiren Beşiktaş vardı.

DÖNÜM NOKTALARI

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ sezona başlangıcı ile bugün geldiği nokta arasında ciddi değişimler yaşadı. Bu değişimler Beşiktaş’ı zirvenin ve ligin iddialı takımı haline getirdi.Peki ne bunlar?
1-Guti gibi devamlı konuşulan ve sorun olmaya başlayan bir oyuncu ile yollar ayrılarak problemin biri çözüldü.
2-Carlos ‘’emanetçi’’ teknik adam düşüncesinden sıyrılıp asli görevini yapmaya başladı ve saygı kazandı.
3-Q7’nin kaptanlık bandı ile daha fazla sorumluluk alması, takıma liderlik yapması sağlandı ve forma girdi.
4-Ernst,Veli ve Hilbert gibi disiplinli ve mücadeleci oyuncuların takım oyununa ve yetenekli ayaklara katkısı.

KARTAL UÇUYOR

BEŞİKTAŞ yoğun ve zor maçlar oynamasına ve bu maçlara devam edecek olmasına rağmen bu periyottan başarılı çıkar. Çünkü artık isteyen, koparan ve ayakta kalan bir takım oldu. Hatta siyah beyazlıların ilk yarıyı her şeye rağmen lider bitirme şansı yüksek.
Şu andaki format, Beşiktaş’ın kadro yapısı ile çok örtüşen ve oyuncuların performanslarını yükselten bir anlayışa sahip.

Yazarın Tüm Yazıları