Şimdi değilse ne zaman

FATİH Hoca’nın maça çıkardışı sürpriz kadro hem şaşkınlık hem de yanlışları beraberinde barındırıyordu.

Haberin Devamı

Elmander ve Cris’in oynamaması Galatasaray’ın ofansif ve defansif aksiyonlarında ciddi eksikleri ortaya koydu. Kaldı ki Fatih Hoca, yaptığı yanlışı Elmander’i erken oyuna alarak gidermek isterken diğer taraftan sezonun en formda oyuncusunun moralini yerle bir etti. Sadece bu da değil aynı zamanda oyunun ilerleyen bölümlerinde ihtiyacı olacak kenardaki bir kozunu da ilk bölümde harcadı.

Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan, sezgileri iyi, akıllı ve bu maçlar için alınan Cris’in oynamaması anlaşılır gibi değildi.Galatasaray’ın defansın göbeğinden yediği golün haricinde yapılan hatalar ve Kagawa’nın ceza alanı içinde çok rahat hareket etmesi Dany tercihinin yanlışını gözler önüne serdi. Fatih Hoca da bilir ki, bu maçlar tecrübe ve aklın maçlarıdır. Cris gibi bir oyuncu varken Dany tercihi United’ı hafife almaktır. Bu maçlar hata kaldırmayan maçlardır. Sahadaki oyuncudan hata yapmamasını beklerken kenarda da hata yapmamak lazım.

Haberin Devamı

STARK VE VALENCİA

HER rağmen sarı kırmızılı ekibin maça başlangıç isteği, arzusu ve mücadelesi iyiydi. Hakem Stark ilk yarıda 1 penaltı ve 1 kritik noktada faul kararında yaptığı hatalar ile Cimbom’un kaderi ile oynadı. Bir de üstüne verdiği skandal penaltı her şeyi berbat edecekti ki, Muslera kalitesini gösterdi. Ama yine de rezil bir maç yönettiğini söylemem lazım. Manchester’in maçtaki kaderini değiştiren ise Valencia oldu. Sadece sağ kenar değil sahanın her yerinde Valencia vardı ve müthiş oynadı.

G.Saray maç boyunca Manchester’a karşı kora kor oynadı. Çekinmeden ve korkmadan. Ama öyle bir maç oldu ki; Galatasaray fark da yiyebilirdi, puan da alabilirdi. Maçın hikayesi heyecan ve gerlim dolu bir senaryo idi. Ama maçın ortaya çıkardığı sonuç G.Saray’ın grupta United kadar favori olduğudur.

Yazarın Tüm Yazıları