Sıcak yaz hayalleri

Haberin Devamı

Şimdilik elimde tek bir konser bileti var. Festival değil ama Kings of Leon’u Berlin’de yakalayacağım bir aksilik olmazsa.
Zaten ‘baba’ rock festivalleri de hazirandan başlayarak yoğunlaşıyor.
Ancak gidilecek festivale karar vermek, bilet rezervasyonu yapmak, uçağı, vizeyi vesaireyi ayarlamak için şimdiden gard almak şart. Paylaşacağım bilgilerin detayına ulaşmak isteyenlere, kaynak olarak kullandığım web sitesini tavsiye edeyim öncelikle: www.efestivals.co.uk.
Adres uzantısı Birleşik Krallık fakat sitede Avrupa’daki bütün büyük rock festivalleri bilgisi yer alıyor. Sıklıkla güncelleniyor, yeni katılan gruplar duyuruluyor vesaire.
En sık sorulan soruya hemen cevap vereyim. Kaba bir hesapla her şey (uçak, bilet, cep harçlığı vesaire) dahil ‘minimum’ 2-3 bin lira civarında bir bütçeyle halledilebilir.
Üç günlük festival biletleri 450-500 lira civarında oluyor, günlük bilet de satılıyor bazılarında.
Erken uçak rezervasyonu candır, bu sözümü de unutmayın!
Üst sınırsa ‘uç uçabildiğin kadar’ tabii; belirtmeye bile gerek yok. Son Glastonbury seferimde gördüğüm, TIR kasası büyüklüğünde karavanlar filan aşmıştı; herhalde kiraları da aşmıştır.
Biz yekten festivallerde kimler var kısmına bakalım, gidecek olanların kafası netleşsin.
Bu arada vereceğim listeler ‘şimdilik’ kesinleşen isimler. Daha vakit var, eklenenler çok olacaktır.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ FESTİVALLERE BAKALIM

GLASTONBURY: Avrupa’da yaşanabilecek en mükemmel festival deneyimi. Sadece müzikle kısıtlı olmayan, paralel bir evren mübarek. Londra’dan 1-1.5 saat uzakta Michael Eavis’in çiftliğinde yüzlerce grubu canlı canlı izleyebiliyorsunuz.
22-26 Haziran arasında...
Bu yılın ağır silahları geçen yılki konseri Bono’nun rahatsızlığı dolayısıyla iptal etmek zorunda kalan U2, Coldplay ve Beyonce.
Meşhur ana sahne ‘Pyramid’in ‘headliner’ı bu üç isim. Başka kimler var?
B.B. King, Primal Scream, Elbow, Mumford & Sons, The Chemical Brothers vb.
45’ten fazla sahne var, liste nasıl uzar siz hesaplayın.
Biletler an itibariyle bitmiş durumda ama daha sonra rezervasyon fazlaları satışa sunuluyor, sıkı takip eden bilet bulabiliyor.
ROSKILDE: Kopenhag yakınlarındaki Roskilde’nin yeri ayrı benim için. En çok gittiğim, en rahat ettiğim festivallerin başında.
Küçük Glasto olarak da bakabilirsiniz.
30 Haziran-3 Temmuz arasındaki Roskilde’nin en büyük avantajı, gece dönüp Kopenhag’da otelde kalma şansınızın bulunması. Çadır ortamı sevmeyenler için iyi bir alternatif.
Kadro da şöyle: Iron Maiden, Kings of Leon, PJ Harvey, Destroyer, M.I.A., Mastodon, Big Boi...
DOWNLOAD: Sert arkadaşlar için kaçırılmaması gereken festival. 10-12 Haziran arasında Britanya’da efsanevi Donington Park’ta toplanılıyor.
Def Leppard, Skunk Anansie, System of a Down, Linkin Park, Korn, Thin Lizzy, Twisted Sister, Danzig, The Cult, Bullet For My Valentine ve daha nicesi...
BENICASSIM: Valencia ve Barcelona arasında, uzayıp giden kumsalda şahane bir festival. Her sene niyetlendiğim ama Roskilde veya Glasto’ya kapılıp vazgeçtiğim bu şahane hadise 14-17 Temmuz tarihlerinde.
Kadro her zaman müthiş olur. Şu tayfaya bakar mısınız?
Portishead, Arcade Fire, Arctic Monkeys, The Strokes, Primal Scream, Beirut, The Streets, Deerhof, Anna Calvi...
Dört günlük biletler 160 Pound.
Yani Glasto ve Roskilde’ye göre ucuz.
En şahane partileme festivali olduğu söylenir, şartları bilemiyorum ama göze almaya değer gibi duruyor. Hem deniz kenarı filan...
PRIMAVERA SOUND: Bu festival erkencilerden: 26-28 Mayıs’ta Barcelona’da. Biletler 145 Pound.
Pulp, Grinderman, Animal Collective, Pere Ubu, Belle & Sebastian, The Flaming Lips, Fleet Foxes, The National, Phosphorescent, Swans, Low, Male Bonding ve daha neler neler... Şehir festivali olması ayrıca çekici hale getiriyor.
Indie rock sevenler için en doğru iki biletten biri olduğu (diğeri Benicassim) kesin.

Yazarın Tüm Yazıları