GeriSeyahat Tuncay Yılmaz’ın seyir defteri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tuncay Yılmaz’ın seyir defteri

Tuncay Yılmaz’ın seyir defteri

Keman virtüozü Tuncay Yılmaz, konserler için dünyayı dolaşıyor. Fırsat buldukça Avrupa’da keşif yolculuklarına çıkıyor. İşte favori mekânları.

BAR

Jackie, Mykonos

Açıkça söylemek gerekirse bar konusunda uzman değilim. Çok az düzeyde alkol kullanıyorum. Ancak zevkli köşeleri keşfetmekten, o mekânlarda dinlenmekten keyif duyarım. Yunanistan’ın Mykonos Adası benim için en güzel lezzetlerin mekânıdır. Gün batımı saatinde limandaki denize nazır JackieO harikadır. (www.jackieomykonos.com)

Otel

Löwen Hotel, Freiburg

Freiburg’un merkezinde, meydan ve katedrale yürüyüş mesafesinde, tarihi, küçük bir otel. Karaormanlar atmosferini yansıtan, nostaljik bir havası var. Restoranı gurmelerin uğrak yeri. Alabalığını tatmak için bile gitmeye değer. Otel çevresinde çok güzel barlar yer alıyor. Tramvayla çok kısa sürede konser salonlarına ulaşabiliyorum. Çift kişi banyolu odada 250 TL. (www.hotelloewen.de)

/images/100/0x0/55eadb25f018fbb8f89b0f27

Hotel Berlin

“Berlin’de sevdiğim iki güzel otel var. Hotel Berlin bunlardan biri. Lützowplatz’da, ünlü alışveriş merkezi KDW’ye yakın. Merkezde bir adres olması açısından her zaman tercihim olmuştur.” Şubatta standart oda fiyatları 205 TL’den başlıyor. (www.hotel-berlin.de) “Berlin’de sevdiğim iki güzel otel var. Hotel Berlin bunlardan biri. Lützowplatz’da, ünlü alışveriş merkezi KDW’ye yakın. Merkezde bir adres olması açısından her zaman tercihim olmuştur.” Şubatta standart oda fiyatları 205 TL’den başlıyor. (www.hotel-berlin.de)

Taş Otel, Alaçatı

“Tipik Çeşme mimarisi örneği olan 130 yıllık yapısıyla geçmişi ve bugünü bir arada yaşatıyor. Sıcak, sempatik bir mekân. Benim de diyarım olan Ege’ye yaraşır özelliklere sahip. Ege’ye özgü enfes kahvaltıları, seçkin tarzı nedeniyle tercih ediyorum. Huzur, dediğimde aklıma gelen adreslerden biri. Kışın da açık.” Nisana kadar kahvaltı dahil, çift kişi 230 TL. (www.tasotel.com)  

RESTORAN

Alexis, Rodos

Tüm dünya mutfaklarını severim. Ama ilk tercihim her zaman Ege yemekleridir. Balık, bol sebze, yaban otları... En sağlıklı, hafif beslenme şeklidir. Rodos’ta, surların içindeki tarihi bölgede, unutulmaz lezzetler sunan bir Rum restoranı var: Alexis 4 Seasons. Yemeklerinin tadına doyum olmaz. Zamanınız varsa, Avantis’i de denemenizi öneririm. (www.alexis4seasons.com)

Cookshop, İstanbul

Nişantaşı’ndaki Cookshop Restaurant Cafe, her zaman gidebileceğim, benim için kolay ulaşılabilir bir mekân olarak tercihlerim arasında. Lezzetli kahvelerinin yanı sıra, çeşitli salata ve makarnalarıyla ve en önemlisi güler yüzlü servisiyle, sıklıkla gittiğim keyifli bir yer. (www.cookshop.com.tr)

False