GeriSeyahat Trou Normand
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Trou Normand

Trou Normand

Normandiya bölgesi son derece ağır yemekleriyle tanınır.

Normanların bir özelliği bu ağır yemeklerden çok fazla miktarda ve üst üste tüketme gücüne sahip olmalarıdır.

Harikulade peynirleri, tavuk yemeklerini, kuzu etinden yapılmış soslu yemekleri gövdeye indirirler bir oturuşta.

Ve sonra bir de bakarlar ki sofrada daha tadılması gereken nice yemek daha var.

Ama midede de yer kalmadı açıkça söylemek gerekirse.

İşte o anda bölgede yaşayan her insan aynı şeyi yapar.

Kalkaa, rafta durmakta olan Calvados'unu getirir, bir bardak koyar ve kafaya diker.

Calvados yakıcı ateşiyle midede bir delik açar...işte Trou Normand...

Sonra tabii ki açılan delikle önce yenilenler hazmedilir ve keyifle yeni tadlar tadılmaya devam edilir.

Fransa'nın kuzey batısının iklimi üzüm yetiştirmek için hiç de uygun değildir ancak aynı hava koşulları bu bölgede harika elmaların yetişmesine uygundur.

Çeşit çeşit son derece lezzetli elmalar yetiştirilir ve dolayısıyla da ‘apple cider’lar da hemen her evde üretililen bir içkidir bu bölgede.

Calvados da cider'den yola çıkılarak üretilen bir elma brandy'si.

Başlıca Calvados üreticileri 100 farklı çeşit elmayı kullanarak üretiyorlar brandylerini.

Her içki dükkanında yaygın olarak Calvados bulmak zor. Ancak satın alacaksanız Chateau de Breuil, Bizouard, Herout Fils, Busnel, Boulard ve Daron markalarını aramanızda yarar var. Uzmanlar özellikle son ikisinin favori olduğu konusunda anlaşmış gibiler.

Kurallara göre Calvados'un satışa sunulmadan önce minimum iki yıl meşe fıçıda bekletilmesi gerekiyor. İki yıl bekletilenler üç yıldız alıyor.

Reserve veya Vieux Calvados minimum üç yıl bekletiliyor fıçıda. Vielle Reserve veya V.S.O.P minimum dört yıl, Extra veya O.X minimum altı yıl meşe fıçıda bekletilmiş Calvados'u tanımlıyor.

Tavsiyem Calvados'u yemekten sonra bir güzel puro eşliğinde için.

Çikolatayla da güzel oluyor ama Calvados kendi başına sadece tütünün ağızda bıraktığı o güzel tad ile birlikte harika oluyor.

False