GeriSeyahat Temiz hava bol gıda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Temiz hava bol gıda

Temiz hava bol gıda

İstiklal Caddesi civarında karnınızı doyururken serinleyebileceğiniz mekanların listesini veriyoruz. Bu arada açık havada çay içebileceğiniz yerleri de unutmadık

İnegöl Köfte

Tünel Geçit İşhanı'nın hemen solunda kalan İnegöl Köfte iki masalı küçük bir köfteci. Öğle güneşinden çardak altında oturarak kurtulabilirsiniz.

Bekriya Köftecisi

Gazeteci Erol Dernek Sokak'ın devamındaki Alyon Geçidi'nde üç ay önce açıldı. Yugoslav göçmeni olan aile, 150 senelik geçmişi olan Pleskavica yapıyor. Yani Yugoslav köftesi. Özel bir pidenin arasına ızgara köfte konuluyor ve Yugoslavya'dan gelen tuzlu kaymak ekleniyor, fiyatı bir milyon.

Topçuoğlu Kebabistan

Eski Çiçekçi Sokak'taki, iki bina arasında kalan Kebabistan'da masalar çardak altında. Yapı Kredi'den Tünel'e giderken soldaki sokaklardan biri. Köşesinde gazete bayisi var. Merdivenlerden iner inmez beş masayla sizi karşılıyorlar.

Sofyalı 9

Tünelin karşısındaki geçitten geçince, Asmalı Mescit'e doğru giderken sağda. Üç katlı bir binaya yayılan Sofyalı 9, sevimli ve şık bir meyhane. Giriş katındaki kapılar tamamen açılınca serin ve açık bir mekana dönüşüyor. Kapının önünde gündüzleri üç masa var ama gece sayı artıyor. Aynı sokakta yer alan Refik'te 17 yıl boyunca garsonluk yapan Mustafa Karakeçi'nin işletmeciliğini yaptığı Sofyalı 9'da alaturka, fasıl ve Rum müzikleri çalınıyor.

Kum Saati

Sofyalı 9'un karşısında. Sokağa masa koyamadıkları için kapı yerine kepenk yapmışlar. Kepenkler tamamen açılınca, sokağa yakın masalarda oturuyorsanız, açık havada gibi hissedebilirsiniz. Yalnız açık mekanda oturmanın bir dezavantajı var. Çantalarınızı kontrol altında tutmanız gerekli, hırsızlık olabiliyor.

Deep

Aksanat'ın yanından girince sokağın sonunda solda karşınıza çıkıyor. Adı denizin derinlerinden geliyor. İçerideki dekordan bunu hemen anlayabilirsiniz. Tavuk ağırlıklı güzel bir mönüsü var. Sokağa sandalye ve masa çıkaramadıkları için onlar da kapıları tamamen açılır yapmış. Bütün kapılar açıldığında, üstü kapalı da olsa, iki tarafı açık bir mekan haline geliyor.

Taksim Gezi Parkı

Meydandaki otobüs duraklarının arkasında, Mc Donalds'ın üzerindeki parkın içinde. Çınar ağaçlarının altındaki masalarda çay içebilir, tost yiyebilirsiniz. Akşam saat 23.00'e kadar açık.

Gündoğdu Çaybahçesi

Demir iskelelerle kaplı Galata Kulesi'nin altındaki kahve. Asma çardak altında keyfinizi tek kaçıran, önünüzden sık sık geçen otomobiller. Plastik masaların yeşil örtüleri var. Çay 250 bin lira.

Gizli Çayevi

Cihangir Caddesi'nden denize doğru yürüdüğünüzde sağdaki caminin avlusundan karşıya geçtiğinizde, çardağın altındaki üç masada kahvaltı ve çay veren yaşlı bir amcayla karşılaşıyorsunuz. Adı bile olmayan bu çayevinde, ağaçların gölgesinde işe gitmeden önce keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Sarmaşıklı Çayevi

Asmalı Mescit Sokak'ın bir paraleli olan Gönül Sokak'ın sonlarına doğru, köşeyi dönerken sarmaşıklarla kaplı üç masalı küçük bir çayevi var. Daha çok etraftaki esnafa çay veren ve adı olmayan bu çayevinde dinlenmek için küçük bir mola verebilirsiniz.

Narmanlı Han

Tünel'den Galatasaray'a giderken solda kalan Narmanlı Han'ın bahçesindeki ağaçların altında banklar var. Çayocağından servis yapılıyor. Kedileri seviyorsanız, sizin için ideal. Çünkü birçok yavru kedi etrafta dolanıyor.

Çayevi Salih

Şeyh Bender Sokak'a girince sağda, tahta tabureler ve küçük masalar var. Burası serin ve sakin bir sokak. Etrafta cafeler var ancak açık mekan arıyorsanız Çayevi Salih'e uğramanız gerek.

Danışman Geçidi

Galatasaray'daki, düğmecilerin olduğu Danışman Geçidi'ne girince solda saklanmış küçük bir çayocağı var. Kilisenin merdivenlerinin önünde yazın dört beş küçük hasır masa ve sandalyeler var. Yağmurda korunaklı bir mekan.

Mis Sokak

Mis Sokak'taki Cihanbarış Kıraathanesi, önündeki büyük boşluğa rağmen sadece birkaç tabure ve masa koyabiliyor. Yine de sabah güneşinizi yüzünüzde hissetmek, gelen geçene göz atmak, çay ve simit keyfi yaşamak için ideal.

False