GeriSeyahat Sokak panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak panorama

Sokak panorama

GALIP ARCAN SOKAK

Istinye'deki 266 adimlik bu yokusta her Pazartesi gunu pazar kuruluyor. Sabahin erken saatlerinden itibaren zuccaciye, sebze-meyve tezgahlari yolu trafige tamamen kapatiyor. Diger gunlerde ise yokus, birkac ay once acilan Istinye-Maslak baglanti yoluyla birlesiyor. Eskisi gibi Istinye'nin icine cikma olanagi ise kalmadi. Sokagin alt kisminda yuk kamyonlarinin ve soforlerin dinlendigi otopark ve karsisinda bir bakkal var.

GUVERCIN YEMI SATIYOR

Sultan Sibike 40 yasinda ve hic okula gitmemis. Kisa bir suredir Yeni Cami'nin onunde guvercin yemi satiyor. Istanbul dogumlu olan Sibike, Kasimpasa'da oturuyor. Kocasi olunce calismaya baslamak zorunda kalmis. Cocugu yok. Seker hastasi olan Sibike Hanim, sabahin sekizinden hava kararana kadar bir portakal sandiginin uzerinde. Gunluk kazanci ortalama bir milyon lira.

RENK CENNETI

Kadikoy carsisi icinde bir renk cumbusu. Yuksel Art Akademi resim yapmaya merakli olanlara ve gelecegin ressamlarina, cizerlerine hic de yabanci bir dukkan degil. Cesit cesit boyalar, fircalar, tuvaller, resim sehpalari ve diger resim malzemeleri satiliyor burada. Genelde resim bolumu ogrencileri ve resme hobi olarak sarilmis orta yasli kadinlar malzeme ihtiyaclarini karsiliyorlar. Devamli musterilere indirim var.

False