GeriSeyahat Saklıkent’te kar bollaştı, yabancı kayakçı arttı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Saklıkent’te kar bollaştı, yabancı kayakçı arttı

Saklıkent’te kar bollaştı, yabancı kayakçı arttı

Antalya kent merkezine 45, havalimanına ise 55 kilometre uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi, bu yıl sezonu 20 Aralık’ta açtı. Toroslar’ın zirvesindeki merkezde geçen hafta sonunda kar kalınlığı 150 santimetreydi.

Akdeniz Bölgesi’nin iki önemli kayak merkezinden biri olan Saklıkent bu yıla yeni otoyolu ve oteliyle girecekti. Ancak ikisi de henüz tamamlanamadı. Bu kış son yılların en yoğun kar yağışını alan kayak merkezinde yollar tesislerin de çabasıyla sürekli açık tutuluyor. Geçen yıldan bu yıla en önemli gelişme, çevredeki yerleşimlerde yaşayan İngiliz ve Almanların Saklıkent’e daha sık uğraması. Hafta sonlarında Antalya merkezinden servis hizmetinin başlaması.

ZİRVEDE FAST FOOD

Saklıkent, Toroslar’ın zirvesindeki Bakırdağ’ın kuzey yamacına kurulmuş. Geçmişte Konyaaltı’na bağlı Doyran’ın yaylası olan bölgede dağ evlerinden oluşan küçük bir köy bulunuyor. Telesijejlerin yakınındaki üç otelden bu yıl ikisi açık: 11 odalı Saklıkent Ski Resort ve 9 odalı Saklıhan Motel. Zirvedeki 300 kişilik Panorama Kafeterya’da bu kış fast food servisi de yapılıyor.
Saklıkent’in Karakaya telesiyeji ve Saklıbel teleskisi bu sezonda da sorunsuz çalışıyor. 1900 metre irtifadaki Karakaya telesiyeji kayakçıları 12 dakikada 2400 metre yüksekliğe çıkarıyor. 1890 metre irtifadaki Saklıbel telesiyeji kayakçıları 2100 metredeki, 200 metrelik babylift ise 1900 metredeki pist başlangıçlarına taşıyor. Saklıkent’in farklı zorluk derecelerinde toplam sekiz pisti bulunuyor, bunlardan en uzunu 5 kilometre.

SINIRSIZ SKIPASS BU YIL 45 TL

Mekanik tesislerde bu yıl tek çıkış 10 TL. 5 çıkışlık skipass 25, 10 çıkışlık skipass ise 40 TL. Günlük sınırsız çıkış imkânı sağlayan skipass ise 45 TL. Hafta içi ve hafta sonunda tek fiyat uygulanıyor.
Saklıkent’teki iki otelin kayak odalarında ekipman kiralanıyor, kayak dersi veriliyor. Saklıkent Ski Resort’ta kayak ve snowboard’un günlük kirası 60, kayak kıyafetinin 25, kızağın 10 TL. Kayak dersinin saat ücreti ise 120 TL. Saklıhan Motel’de kayak ve snowboard’un günlük kirası 50, kayak kıyafeti 25 TL.
Antalya merkezinden Saklıkent’e hafta içinde düzenli toplu ulaşım servisi yok. Cumartesi ve pazar sabahları saat 09.00’da kent merkezindeki 5M Migros önünden Saklıkent’e servis kalkıyor. Araç akşam tekrar merkeze dönüyor. Oteller beş kişiden az olmayan gruplara, tek yön kişi başı 25 TL’ye merkezden ulaşım imkânı sunuyor.

ÜÇ GECE KONAKLAYANA HAVAALANINDAN ULAŞIM ÜCRETSİZ

Kayak merkezine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan Saklıhan Motel geçen sezonda kapalıydı. Bu yıl yeni işletmecisiyle kapılarını açtı. 9 odalı motelin kafe, restoran ve kayak odası bulunuyor. Otelde sömestre tatili boyunca çift kişi tam pansiyon konaklama 220 TL. Sonrasında hafta içinde 120, hafta sonunda 160 TL. Üç geceden fazla konaklamalarda kent merkezi ve havaalanından ücretsiz ulaşım imkânı sunuluyor. (0532 613 54 47)

SÖMESTRDE İKİ KİŞİ 200 TL

Saklıkent Ski Resort, 250 yataklı yeni otel inşaatını tamamlayamadığı için bu yıl da eski Bakırlı Oteli’nde hizmet veriyor. Restoran ve barı bulunan butik otelin çift kişi kahvaltı dahil konaklama ücreti hafta içinde 120, hafta sonunda 150 TL. Sömestr döneminde ise 200 TL. (0242 446 11 37 - 38)
False