GeriVodafone Red İle Dünya Avucunuzda Saklı cennet: Marsa Alam
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Saklı cennet: Marsa Alam

Saklı cennet: Marsa Alam

Mısır’ın güneydoğusunda yer alan Marsa Alam 2001 yılına kadar uyuyan bir balıkçı kasabasıydı. Şu anda bir uluslararası havaalanına sahip ve dünya dalış turizminin en önemli adreslerinden. Ancak hala Şarm El Şeyh’e ve Mısır’ın diğer bilinen lokasyonlarına göre daha sakin. Kasaba da hala balıkçı kasabası ruhunu kaybetmiş değil. Sualtındaysa dalış meraklılarını müthiş manzaralar bekliyor.

Daedalus Resifi: Karadan 80 kilometre açıkta bir deniz feneri ile işaretlenmiş durumda. Çekiç köpekbalıkları gibi iddialı avcılar bölgenin sakinleri arasında.

Abu Dabbab: Sualtında başka yerlerde göremeyeceği şeyler arayanların mutlaka uğramasi gereken bir durak. Sadece burada bulunan endemic türlere ev sahipliği yapıyor. Gitar köpekbalıkları, carettalar ve deniz atlarını burayı es geçmemek için gayet yeterli sebepler.

Saklı cennet: Marsa Alam


Numidia: 1901’da batan gemi şu anda içinde müthiş bir sualtı yaşamı barındırıyor.

Saklı cennet: Marsa Alam

The Brothers: Büyük ve küçük kardeş olarak anılan iki adet resif. Zengin mercan ve balık topluluklarının yanı sıra, Aida isimli bir batığa da ev sahipliği yapmakta.

Saklı cennet: Marsa Alam


Elphinstone: Güneyin mistik dalış yeri olan Elphinstone, mercanlarla bezenmiş duvarlarla kaplı bir resif. Köpekbalığı görebileceğiniz dalış noktalarından biri de burası.

False