GeriSeyahat Romanya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Romanya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Romanya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Romanya konsolosluk randevusu, bu konsolosluğa resmi olarak bağlı olan e-vize portalından alınmaktadır. İlgili işlemlerin büyük bir kısmı doğrudan bu portal üzerinden yapılmaktadır. Hali hazırda e-vize portalında randevu almayı isteyen kişileri yönlendirici tüm veriler bulunmaktadır. Konsolosluğa ulaştırılması adına birtakım kişisel bilgiler bu web sayfasında insanlardan talep edilmektedir. Romanya konsolosluk randevusu nasıl ve nereden alınır, randevu almak ücretli mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Romanya’ya gidecek olan kişilerin mutlaka kendilerine bir vize çıkarmaya ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu durumla alakalı tüm süreçler yalnızca konsolosluğun yönlendirmeleriyle işlevsellik göstermektedir. Randevu alma işlemleri oldukça pratik bir biçimde yapılabilmektedir. Sadece online ortam üzerinden insanlar diledikleri gibi kendilerine özel randevular oluşturabilmektedir. Konsolosluğun gözetiminde olan e-vize portalı, ilgili randevuların alınmasına kapsamında kişiler yardımcı olmaktadır. 

 Romanya Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 Romanya konsolosluk randevularının oluşturulması konusunda her bir yurtdışı seyahati gerçekleştirecek kişinin, öncelikle konsolosluğun öngördüğü adımları izlemeleri gerekmektedir. İnternet ortamında giriş yapılacak e-vize portalı tüm işlemlerin yapıldığı alan olarak öne çıkmaktadır.

  Burada giriş işleminden sonra kişileri bir başvuru formu karşılamaktadır. Bu başvuru formunda onların eksiksiz girmeleri gereken bazı veriler talep edilmektedir. İstenenler arasında ikamette olunan il, hangi amaç için yurtdışına çıkılacağı, orada ne kadar süre kalınacağı gibi bilgiler bulunmaktadır. 

 Ancak her şeyden evvel e-portala giriş yaptıktan sonra ön bazı işlemlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Konsolosluğa online olarak gönderilecek tüm randevu evrakları PDF veya JPEG formatına dönüştürülmesi ve scan işlemi gerçekleştirilmelidir.

  Pasaportların 2.sayfa nüshaları ve giriş çıkışa dair diğer kısımları renkli bir şekilde taranmalıdır. Romanya’ya gidişin temel nedeni olan tüm evraklar da aynı şekilde renkli olarak scan işleminden geçirilmelidir.

  Vize fotoğrafı ve sağlık sigortası gibi bu süreçte ihtiyaç olan belgeler de tamamen renkli bir şekilde scan edilmelidir. Ardından konsolosluğun e-portalı ziyaret edilmelidir. E-portala girişten sonra Apply For A Visa yazan kısmına dokunulmalıdır.

  İlk kez mi vize alınacak, yoksa yarım kalan vize işlemleri mi tamamlanacak, sadece durum sorgulama işlemimi gerçekleştirilecek buna yönelik seçeneklerden biri seçilmelidir. Portalda bu işlem başarıyla yerine getirildikten sonra e-posta, kullanıcı adı ve şifrenin girilmesi çerçevesinde portal bünyesinde bir hesap oluşturulmalıdır. 

 Mail doğrulamasından sonra portala giriş yapılmalıdır. Randevu alımı için tüm belgeler sisteme yüklenmelidir. E-portal randevu sekmesinde başka bir işlem kalmadıysa e-postaya gelen iletiye doğrulama onayı verilmeli ve süreç tamamlanmalıdır.

  Randevu Almak Ücretli mi?

  Romanya konsolosluk randevu alımlarında herhangi bir şekilde ücret ödemesi yapılmasına gereksinim olmamaktadır. Bu aşamada sadece kişisel bilgilerin karşı tarafa ulaştırılması gerekmektedir. Ancak vize başvurusu gibi amacın belli olduğu noktada işlemlere devam edilebilmesi için belirlenen ücretler dahilinde ilgili ödemelerin yapılması gerekli olmaktadır.

  Randevuların oluşturulmasına binaen tarih saat gibi tüm detaylar da açıkça ön plana çıkmaktadır. Her şeyi kişiler şeffaf bir şekilde görmekte ve belirlenen zamanda işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. 

False