GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca

Şehrin karmaşasından gizli bir bahçeye yolculuk

Melissa’S Gourmet Club

Antalya'da kentten bunalan insanların kaçabileceği birkaç mekan var. Bunların en önde geleni ise Melissa's Secret Garden

ADINDA ‘‘Gizli Bahçe’’ göstermelik değil, gerçek. Hasan Subaşı Kültür Parkı içinde ağaçlar arasında hafif bir kaybolma endişesi yaşayarak ilerleyin ve bir anda karşınıza çıkacak manzaraya hazır olun. Köprülerin süslediği küçük nehirler, nilüferli göletler, yapay da olsa sesine kapılacağınız şelalelerden oluşan rekreasyon alanı ve ortasında Melissa's Secret Garden sizi bekliyor. Tam bir huzur mekanı. Otomobilinizle gelip kapısında indiğiniz restoranlarla karıştırmayın Melissa's'ı . Arabayı park edip doğanın ortasında minik bir yürüyüş yaparak geleceksiniz. Hava güzelse bahçede doğayla iç içe, diğer zamanlarda ise, tropik balıklarla dolu dev duvar akvaryumları arasında içerde oturabilirsiniz.

ÇAKMAKTAŞ BURGER

Melissa's her ayrıntıda zarafet yansıtıyor. Kadın müşterilerin peçeteleri üzerinde sembolik dantel yaka işlenmiş, erkekler için ise smokin- papyon nakışlı peçeteler geliyor. Ayrıca çocular için ilginç seçenekler var. Çakmaktaş Burger, Casper köfte, Temel Reis Fileto gibi.

Büyüklere gelince, enternasyonal mutfağı ile her zevke hitap ediyor. Mönüden ilk seçimimi Kremalı ‘‘egzotik’’ meyveli tavuk salatası ile yaptım. Kremalı sos bir harika, meyveler ve tavuğu çok iyi bütünlüyor. Tavuklu volavan da başarılı. Ayrıca ekmekler genellikle taze pişmiş olarak servis ediliyor, gündüz saatlerinde oradaysanız biraz bekleyerek sıcak ve lezzetli ekmeklere kavuşuyorsunuz.

SOYADAN TATTIM

Salataseverlere ayrıca Vita- Salat- Mix ilginç gelecektir. Taze salata çeşitleri, fındık, meyve ve mantarla yapılıyor. Çorba konusunda ise gulaştan eskargo yani salyangoz çorbasına dek değişik seçenekler var.

Ana yemeklerde ise Vienna dana şnitzel kesinlikle tavsiye edeceğim bir alternatif. Ayrıca Uzakdoğu mutfağına yabancı olmayanların memnun kalacağı ‘‘Soya’’ tatlı- ekşi soslu bonfileli bir yemek. Arkadaşıma gelen Soyadan tattım en son, sebzeler biraz fazla kalmıştı yağda galiba, lezzeti biraz etkiliyor tabii.

Etler ilginizi çekmiyorsa denizden lezzetleri deneyebilirsiniz. Kızarmış Jumbo karides, Sudak ve mezgit gibi.

Bu seferlik tatlı aşamasında pes edip, bir dahaki sefere bıraktım. Sıra faturaya geldi... Ortalama kişibaşı içki dahil 17-18 milyon lira. İlk anda rakam yüksek gelse de böyle bir huzur yuvasında lezzetli yemekler için değer kanımca...

Adres ve telefon

Adres: Melissa's, Av. Hasan Subaşı Kültür Parkı, No:329, Antalya

& Tel: 0.242.244 28 78

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

False