GeriSeyahat Pratik ve kullanışlı seyahat uygulamaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Pratik ve kullanışlı seyahat uygulamaları

Pratik ve kullanışlı seyahat uygulamaları

Doğru planlama, stressiz ve endişesiz bir tatil için en önemli etkenler. Bunun için de şanslıyız ki, telefonlarımıza rahatlıkla indirebileceğimiz, bir çoğu da ücretsiz olan; gezi planlamacılarından, güzergah jeneratörlerinden tutun da ulaşım ve konaklamaya kadar bilgi vererek yolculuğunuzun sorunsuz geçmesini sağlayan uygulamalar var. İşte bir sonraki seyahatinizde size yol arkadaşı olacak mobil uygulamalar...


Hipmunk (Android, iOS:Ãœcretsiz)


Hipmunk; hızlı uçuş ve otel arama motoruyla sizlere hepsi bir arada seyahat ve planlama çözümü sunar. Bu uygulama, fiyatlar gibi olağan uçuş arama kriterlerine ek olarak uçuş süresi, durak sayısı vb. faktörler için de size bir çok değişkenli kriter sunar. Aynı zamanda uygulamanın içinde son dakika otel fiyatlarını, diğer kullanıcılardan gelen yorumları görebilir ve otellerin yemek, alışveriş, eğlence mekanlarına yakınlığınızı gösteren ısı haritalarından da faydalanabilirsiniz.


Pratik ve Kullanışlı 10 Mobil Seyahat Uygulaması
 
Skyscanner (Android, iOS:Bedava)

Skyscanner, yerli ve yabancı uçuÅŸlarda fırsatlar yakalamak isteyenler için mükemmel bir uygulama. Skyscanner, milyonlarca uçuÅŸun ve yüzlerce havayolunun fiyatlarını karşılaÅŸtırarak kullanıcılar için adeta sihirli imkanlar yaratıyor. Uygulamayı kullanan kullanıcılar, seyahat acentelerine veya havayollarına verilen baÄŸlantılara uygulamanın içinden hemen ulaÅŸabiliyor ve uçuÅŸ rezervasyonlarını yaptırabiliyorlar. Ayrıca uçuÅŸlarda havayolu, kabin sınıfı, fiyat ya da kalkış ve iniÅŸ saatlerine göre fiyatları kontrol edebilmek için haftalık veya aylık grafikler oluÅŸturulup, bunlar ihtiyaca göre filtrelenebiliyor.Â

Otel arama / Araç kiralama özelliği ile eş zamanlı arama yaparak, uçuş aramanızdan sonra otel ve araç kiralama aramalarınıza devam edebilirsiniz. Yenilenen Otel arama seçeneği ile otel resimlerine, yorumlarına ve fiyatlarına ulaşılabiliyor.

Doğrudan uçuş arama ile ise arama seçeneklerinizi girdiğiniz anda, arama otomatik olarak başlıyor.

Arama sonuçları fiyatlarına, seyahat süresine ve derecelendirme kriterlerlerine göre sıralanıyor. En uygun fiyata, en iyi seçeneği bulmanıza yardımcı oluyor.

Otomatik Fiyat Uyarıları ise uçuşların fiyat değişikliklerinden hızlıca haberdar olmanızı sağlıyor.

Pratik ve Kullanışlı 10 Mobil Seyahat Uygulaması
Hopper (Android,iOS:Bedava)

Havacılık dünyasına büyük veri ve tahminsel algoritmalar getiren bir diğer uygulama ise Hopper. Uygulama önemli satış noktalarının ve hava yolu fiyatlarının, tarihsel eğilimlerini büyük bir veri tabanında kullanarak, hedefteki fiyatların ne zaman düşeceği konusunda tahminlerde bulunuyor.




Hopper, belirli bir tarihte kalkış ve varış yeri için bilet satın almanın en doğru zamanını sizler için belirliyor. Uygulama, kullanıcılar için hem belirli tarihlerdeki/yerlerdeki uçuşları takip edebilme hem de şu an satın alınıp alınmamasına uygun olup olmadığını belirleyebilme imkânı sunuyor. Bunların yanında Hopper uygulamasının hızlı satın alma için ödeme ayrıntılarını uygulama içine kaydedilebilme seçeneği de mevcut.


Pratik ve Kullanışlı 10 Mobil Seyahat Uygulaması
 
LoungeBuddy (Android,iOS:Bedava)

Uçuşlarınızın arasındaki zamanı öldürmek için iyi bir havaalanı salonu mu arıyorsunuz? İster ekonomi ister birinci sınıf uçuşlarınız olsun, LoungeBuddy sizleri kurtarma görevini üstlenerek dünyanın dört bir yanındaki 500'den fazla havaalanında, havaalanı salonlarını bulmanıza yardımcı oluyor. Yardımcı bir Salon Erişimi Sihirbazı olarak; seyahat bilgileri, hizmet düzeyi ve uygulanabilir avantajları veya üyelikleri girmenize olanak tanır. LoungeBuddy, ücretsiz ya da bir defalık ücret karşılığında erişebileceğiniz yerlerin bir listesini çıkarır. Ayrıca kullanıcılar, diğer gezginlerle deneyimlerini paylaşmak için incelemeleri ve fotoğrafları görüntüleyip, yayımlayabilir ve uygulama içinde aramalar yapabilir.

Pratik ve Kullanışlı 10 Mobil Seyahat Uygulaması
 
TripIt (Android, iOS:Bedava)

TripIt, seyahat planlarınızı basit, kullanışlı bir güzergahla birleştirerek seyahat zorluğunu azaltmayı garanti ediyor. Çevrimiçi olarak görüntülenebildiği gibi cep telefonunuzla senkronize edildiğinde, güzergahları rehberinizdeki kişilerle de paylaşabiliyorsunuz. Yapmanız gereken sadece e-posta adresinizi TripIt'e bağlamak. Sonrasında uygulama; hizmet, rezervasyon teyitleri ve diğer formlar için otomatik olarak gelen kutusunu tarıyor ve TripIt bu bilgileri kullanarak, uçuşunuza biniş saatleriniz, otel check-inleriniz ve daha birçok şey için organize bir güzergâh oluşturur.

Pratik ve Kullanışlı 10 Mobil Seyahat Uygulaması
PackPoint (Android, iOS:Bedava)

Pratik ve Kullanışlı 10 Mobil Seyahat Uygulaması
 
Here WeGo (Android, iOS:Bedava)

PackPoint, kullanıcılarının seyahatlerinin niteliğine bağlı olarak, paketlemeye ihtiyaç duydukları seyahat özetinin kontrol listesini sağlayarak yardımcı olan bir seyahat paketleme aracıdır. Kullanıcılar varış yeri, kalkış süresi ve seyahatin amacı ile ilgili bir gezi profili oluştururlar. PackPoint, daha sonra iş veya eğlence için seyahat edip etmediğinizi, hava durumuna ve diğer faktörlere göre paketlenecek giyim tipi ve miktarını dikkate alan özel bir ambalaj ve valiz kontrol listesi oluşturur. Ayrıca uygulama, otomatik paketleme listesi oluşturma için TripIt entegrasyonu gibi çeşitli birinci sınıf özellikler ile birlikte verilir.


 
Airbnb (Android, iOS:Bedava)

Airbnb, kullanıcılarına ister bir gece boyunca kalabilecekleri küçük bir daire ya da isterse bir ay boyunca kalacakları bir kale bulmak gibi dünyadaki eşsiz konaklama yerlerini bulmalarını sağlayan bir pazar yeri uygulaması. Airbnb, yaklaşık 200 ülkede ve 34.000'den fazla şehirde esnek fiyatlarla kullanıcılarına rehberlik ediyor ve bu da maceracı ya da esnek seyahat eden ziyaretçilerin bir sonraki gezilerinde konaklama için ilginç seçeneklere ulaşabildikleri anlamına geliyor.
Pratik ve Kullanışlı 10 Mobil Seyahat Uygulaması
XE Currency (Android,iOS:Bedava)

XE Currency'nin mükemmel para birimi dönüştürme uygulaması, yurt dışında fiyatlara ve döviz kurlarına ihtiyaç duyduğunuzda yardımınıza koşan bir uygulama olmasının yanı sıra dünya çapında kullanılan hemen her para birimini destekliyor. Uygulamada oranlar düzenli olarak güncelleniyor (güncelleme sıklığını ayarlayabiliyorsunuz) ve en iyisi de XE Currency, baktığınız bütün para birimleri fiyatlarını depolar. Böylece her zaman, çevrim dışı olduğunuzda da, mobilin dışında kullanılabilir duruma gelmiş oluyor.


Pratik ve Kullanışlı 10 Mobil Seyahat Uygulaması
False