GeriVodafone Red Ä°le Dünya Avucunuzda Piramitlerden bile popüler: Dahab
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Piramitlerden bile popüler: Dahab

Piramitlerden bile popüler: Dahab

Mısır, ekonomisi büyük ölçüde turizm ile dönen bir ülke. Ancak bu turizmin tamamını Kahire’nin hareketli sokakları ve piramitlerin oluşturduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Aslında Kızıl Deniz’in gizli hazineleri Giza piramitlerinden çok daha fazla sayıda yabancı ziyaretçiyi ülkeye çekiyor. Sina Yarımadası’nın kıyıları tarihi batıklar, mercan kayalıkları, resifler ve insanlarla beraber yüzmeye alışmış köpekbalıkları ile adeta bir sualtı oyun parkı olarak biliniyor. Şnorkel ve tüplü dalışın kalbinde es geçmemeniz gereken üç duraklar listesinin bayında ise Dahab geliyor. Burası pek çok dalgıca göre açısından Mısır’ın bir numaralı dalış lokasyonu. Üstelik ilginç bir şekilde diğer dalış merkezlerine oranla daha sakin.

Buraları atlamayın

Mavi Delik: Burada yer alan Mavi Delik, Belize ve Bahamalar’da yer alanlarla birlikte dünyadaki üç sualtı obruğundan biri.

Piramitlerden bile popüler: Dahab


Kanyon: Bölgenin biraz güneyinde yer alan Kanyon da yine mutlaka görülmesi gereken bir dalış bölgesi. Yumuşak kumlarıyla göz kamaştıran bir lagünden açık denize bağlanıyor ve 30 metrelik bir inişle kanyonun tabanına ulaşıyorsunuz.

Abu Gallum: Buraya sadece develerle ulaşılabilmesi turist akınlarına karşı bir anlamda korunmuş olmasını sağlıyor. Az ziyaret edilmiş mercan kayalıkları ve insandan etkilenmemiş doğal yaşamı görmek için mutlaka yapılması gereken bir yol.

Piramitlerden bile popüler: Dahab


Laguna: Günbatımının doğru adresi... Sadece şnorkel ve dalış sevenler için değil Sina Dağları ve deniz manzarasının birleşimini izlemek için de çok tercih ediliyor.

Ayrıca denizden sıkılırsanız çölde ATV safarileri, dağda hiking turları gibi geniş bir alternatif aktivite listesi var.

Â

Piramitlerden bile popüler: Dahab

Nasıl gidilir:

Şarm El Şeyh’ten karayolu ile ulaşılıyor. Aşağı yukarı 1 saat süren yolu taksi ile almak isterseniz yaklaşık 20 dolar ödemeniz gerekiyor. Eğer Şarm El Şeyh’te dalış yaptıysanız yola çıkmadan önce bir iki saat bekleyin aksi takdirde yoldaki irtifa değişimleri dalış sonrası vücutta bazı hafif rahatsızlıklar yaratabilir.

False