GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Fotoğraf meraklıları hem dinlenecek hem fotoğraf çekecek

Fototrek fotoğraf merkezi, Fethiye ve çevresine dokuz günlük fotoğraf kampı gezisi düzenliyor. Antik kentleri, doğal güzellikleri ve geleneksel yaşamıyla önemli bir fotoğraf platosu olan Fethiye çevresine düzenlenen kampta, bir yandan Akdeniz kıyılarında tatil keyfi yaparken bir yandan da danışman Mehmet Özşimşek rehberliğinde fotoğraf arşivlerinizi geliştirebileceksiniz. 26 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek kampta başlıca duraklar Akdağlar, Yeşil Göl, Uçansı Şelalesi, Yeşil Yayla, Kayaköy, Ölüdeniz, Afkula Manastırı, Gemiler Koyu, St. Nicholas Adası, Babadağ, Kelebekler Vadisi, Amyntas Kral Mezarları, Pınara Antik Kenti, Xhantos, Patara, Saklıkent Kanyonu, Tlos Antik Kenti, Dalyan Kral Mezarları ve Kaunos Antik Kenti. Katılım 20 kişiyle sınırlı. Bilgi için: (212) 251 90 14.

Bayramda kalabalıktan kaçanlara

Padma Hotel Alaçatı, bayram tatilinde şehrin kalabalığından kaçmayı düşünenler için ideal duraklardan biri. Otel, kendine has mimari dokusu, taş evleri, parke dar sokaklarıyla gözde tatil beldelerinden olan Alaçatı’nın içinde. Otelin cumbalı odaları ve jakuzili king süit’i var. Bayram süresince, üç gece ve üzeri konaklamalar kabul edilecek. Ev kahvaltısı ve akşamüstü yemekleri fiyata dahil. Bilgi için: (232) 716 96 70.

Yemekler bahçedeki organik sebzelerle yapılıyor

Datça’da bulunan Mehmet Ali Ağa Konağı, bayramda sakin, huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için 26 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında özel paket programlar sunuyor. Örneğin, bu paket programlardan birinde, Taş barda özel karşılama kokteyli, taş odalarda üç gece, dört gün konaklama ve yöresel Akdeniz kahvaltısı, Türk Hamamı kullanımı, Elaki Restaurant’ta akşam yemeği var. Konağın klasik çizgideki beş odasının yanında yörenin dokusuna uygun yapılan ek binalarda 13 odası bulunuyor. Süit olarak hizmet veren Başodası, yeni evli çiftlere hitap ediyor. Bahçesinde yetiştirilen tamamen organik sebzelerle yapılan yemekler Elaki Restaurant’ta sunuluyor. (252) 712 92 57.

Romantizm arayanlara Prag egzotik tatil isteyenlere Phuket

Cafe Tur, bayrama özel fırsatlar hazırladı. Marakeş, rengarenk çarşıları, bin bir çeşit baharatı, günün her dakikasını dolu dolu yaşayan meydanları ve Hollywood filmlerine ev sahipliği yapan platolarıyla ön plana çıkıyor. Üstelik vize gerektirmiyor. Phuket ve Bangkok turunda, Phuket egzotik tatil arayanlara hitap ediyor. Bangkok’ta ise, ülkede sayıları 26 binin üzerinde olan tapınaklardan en ünlü üçünü görme fırsatı ve Thai mutfağının dünyaca ünlü lezzetlerinden tatma imkanı var. Prag, romantizm arayanlara sesleniyor. Detaylı bilgi için: 444 0 179

Tuz Gölü’ne sadakat gezisi

Suyun yanlış kullanımı nedeniyle son günlerini yaşayan iki milyon yaşındaki Tuz Gölü, gerekli önlemler alınmazsa tümüyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Türkiye’nin 305 Önemli Doğa Alanı’ndan biri olan göl, sanılanın aksine küresel ısınma sonucunda değil, yanlış su politikaları nedeniyle kuruyor. Öyle ki, gölün yer aldığı Konya Kapalı Havzası’nda sulama faaliyetleri nedeniyle her yıl bir Tuz Gölü büyüklüğünde su israf ediliyor. Doğa Derneği ve Atlas Dergisi, bu yok oluşa dikkat çekmek üzere Tuz Gölü’ne Sadakat Yolculuğu düzenliyor. Kar amacı olmayan gezi, 19 Eylül akşamı İstanbul’dan, 20 Eylül Cumartesi sabahıysa Ankara’dan hareketle başlayacak. 20 Eylül gecesi son bulacak. Gezi boyunca yol güzergahında yer alan önemli doğa alanları hakkında Doğa Derneği uzmanları sunuşlar yapacak ve İstanbul’dan Tuz Gölü’ne kadar Anadolu doğasının az bilenen özelliklerini tanıtacak. Konya Havzası, biyolojik çeşitlilik ve Tuz Gölü hakkında da geniş bilgilere verilecek. İstanbul katılmak isteyenler için gezinin fiyatı 99, Ankara’dan katılacaklar için 35 YTL. Bilgi için: (216) 462 27 24.

Küba şimdi daha ucuz

Hey Travel Trends, Küba’yı keşfetmek isteyenlere bayramda indirim fırsatı sunuyor. Normalde 1.499 Euro olan dokuz günlük Küba gezisi, şimdi 300 Euro daha ucuz. Havana, Trinidad, Varadero gibi Küba’nın en turistik merkezlerini kapsayan gezi 30 Eylül’de başlıyor. Havana ve Varadero’da üçer, Trinidad’ta ise bir gece konaklanıyor. Havana ve Trinidad’ta yarım pansiyon, Varadero’da herşey dahil sistem uygulanıyor. Yolculuk Air France’nin İstanbul - Paris seferiyle başlıyor. Küba’nın başkenti Havana’da Unesco’nun koruması altında olan Barok tarzı binalar görülüyor. Mural Tepesi’ndeki puro fabrikasında ünlü puroların nasıl yapıldığı öğreniliyor. Cienfuegos şehri üzerinden Trinidad’a hareket edilip, burada tarihi Tomas Terry Tiyatrosu ve De Vale Sarayı geziliyor. Trinidad şehrinde Romantizm müzesi ve Cantero Sarayı Küba’nın diğer turistik şehri Varadero’da ise Che’nin mezarının bulunduğu Villa Clara ile Sancti Spiritus ziyaret ediliyor. Bilgi için: 444 44 39.
False