GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Sokağı malta taşı odaları cumbalı

Bursa’nın merkezinde, kentin eski dokusunun korunduğu nadir sokaklardan birinde Safran Hotel. Osmanlı saltanat kapısının ardında, yeni restore edilen Bizans surlarının bitişiğinde. Önünden malta taşlarıyla kaplı bir sokak geçiyor. Cumbalı, 80 yıllık yapısı aslına uygun olarak restore edilmiş. Butik otelin 10 yatak odası merkezi sistemle ısıtılıyor, ayrıca klimaları, internet bağlantısı, mini barları var. 30 kişilik restoranında, Türk mutfağının seçkin örnekleri sunuluyor. (http://site.mynet.com/safranhotel)

Polonezköy’deki kır oteli

Salonu şömineli, çatı katındaki odaları ise av postlarıyla süslü. Mimarisi, dekorasyonu ve servisiyle Avrupa’daki kır otellerini çağrıştırıyor. Polonezköy’deki Polka Country Hotel’i aynı zamanda mimar olan sahibi tasarlamış, dekore etmiş. 15 odalı yapıda dokusuyla göz alan kestane ağacı kullanmış. İstanbul merkezine 20 kilometre uzaklıktaki otelin restoranı da iddialı. Polenezköy’e özgü lezzetler sunuluyor. Çevrede yürüyüş yapmak, bisiklete binmek mümkün. (www.polkahotel.com)

Sanata seyahat

Bodrum’daki Casa Dell’Arte, lüks seyahatle sanat tutkusunu birleştirerek "Sanat Seyahatleri" düzenlemeye başlıyor. Bu seyahatler kapsamında, dünyanın en ünlü sanat fuarlarına VIP geziler düzenlenecek. Şık butik otellerde konaklanıp, gurme restoranlarda yemek yenecek. Sanat seyahatlerinin ilki 13-16 Mart arasında Maastricht Antika ve Güzel Sanatlar Fuarı’na (TEFAF) yapılacak. Fuara VIP girişi, sanat tarihçileri eşliğinde sergi gezileri, özel karşılama kokteylleri gibi detaylar otel ekibi tarafından ince ayrıntılarına kadar planlanarak hazırlanacak.

Madagaskar’ıkeşfe çıkın

Rehber Turgay Tuna, 15 Şubat’ta İstanbul Tepebaşı’ndaki Turkcell Konferans Salonu’nda, çektiği fotoğraflar eşliğinde Madagaskar’ı anlatacak. Afrika’nın güneybatı ucunda, tropik iklimli bir cennet olan Madagaskar bitki ve hayvan çeşitliliği açısından çok zengin. Yağmur ormanlarında özgürce yaşayan lemurlar, kurbağalar, zehirli olmayan sürüngenler ve yüzlerce kuş türüyle tanışmak istiyorsanız "Kayıp Kıta: Madagaskar" başlıklı gösteriyi kaçırmayın. Saat 19.00’da başlıyor.

Antalya’ya ücretsiz uçun

Antalya Aksu’daki WOW Topkapı Palace ve Kremlin Palace Otelleri’ne 31 Mart’a kadar rezervasyon yaptırırsanız Antalya’ya gidiş-dönüş ücretsiz uçak biletiniz hediye. Kampanyadan MNG Turizm’den minimum beş gece rezervasyon yaptırdığınızda yararlanabiliyorsunuz. Uçuşlar Pegasus ve Atlas Jet havayollarıyla yapılıyor. Bilgi için MNG Turizm Çağrı Merkezi’ni (444 2000) arayabilirsiniz.

Bodrum’da tatlı hayat

Bodrum’daki Kempinski kış sezonu boyunca süitleri için özel bir uygulama başlattı. 31 Mart’a kadar sürecek "Sweet Süit" kampanyasında 251 Euro’ya süitte konaklamak mümkün olacak. Otel konuklarını meyve sepetiyle karşılıyor. Tatil boyunca Barbaros Körfezi’nin etkileyici manzarasında ruhunu dinlendirecek çiftlere odaya kahvaltı ya da Olives Restaurant’ta gurme kahvaltı seçenekleri sunuluyor. Ayrıca Six Senses Spa’nın özel uygulamalarından yüzde 15 indirimli faydalanmak mümkün.
False