GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Midilli manzaralı adada huzurlu tatil

Kalem Adası, İzmir’in Dikili İlçesi’ndeki Bademli köyü yakınlarında. Adanın tek yerleşimi Oliviera Resort, hem huzur arayanlara hem de aktivitelerle dolu eğlenceli bir tatil geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Özel tasarlanmış botanik bahçesi içindeki otelde suit, dubleks, standart oda seçenekleri bulunuyor. Midilli manzarasına sahip teraslı restoranın a la carte mönüsü Ege lezzetleri ve kabuklu deniz ürünlerinden oluşuyor. Otelin dalış brövesi veren su sporları merkezi, masaj ve vücut bakımı uygulamaları yapılan SPA’sı da müşterilerin hizmetinde. Standart odada çift kişi yarım pansiyon konaklama 960 TL. (www.olivieraresort.com)

Erciyes’te zirve buluşması

İç Anadolu’nun zirvesi, Türkiye’nin beşinci yüksek dağı Erciyes gelecek hafta özel bir etkinliğe sahne olacak. Dağın kuzey cephesindeki Hacılar İlçesi’nin dağcılık kulübü HADAK, 13 Temmuz’da üç günlük dağcılık şöleni düzenliyor. Etkinlikler krampon, kazma, kask gibi kar tırmanışında gereken ekipmanlara sahip, performansına güvenen herkese açık, katılım ücretsiz. Etkinlik kapsamında, Dağcılık Federasyonu ve HADAK’ın yerel rehberleri eşliğinde cumartesi ve pazar günü sabaha karşı başlayan iki zirve tırmanışı yapılacak. Dağın kuzeyindeki Sütdonduran Yaylası’ndan, “kar-buz” rotasını izleyerek yapılacak her iki tırmanış için üçer grup oluşturulacak. HADAK Başkanı ve Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem’in verdiği bilgiye göre, web sayfası üstünden kulübe başvuran katılımcılar Kayseri Otogarı’ndan minibüslerle alınıp, Sütdonduran Yaylası yakınlarına götürülecek. Buradan yaklaşık bir saatlik yürüyüşle kamp alanına ulaşılacak. Boydak Dağevi’nin çevresine kurulan üç büyük çadırda dağcılara üç öğün yemek ve tırmanış sırasında kullanılacak kumanya verilecek. Ayrıca teknik eğitim çalışması yapılacak, akşam konser düzenlenecek. Etkinlik dağcılık kulüplerine, lisanslı sporculara yönelik olmakla birlikte HADAK Başkanı Herdem “Kendine güvenen herkesi bekliyoruz” diyor. Geçen yıl etkinliğe yaklaşık 100 dağcı katılmış, 3916 metrelik zirveye 80 kişi ulaşmıştı. Zirveye doğusundaki Tekir Yaylası’ndan üç, kuzeyindeki zorlu Sütdonduran Yaylası’ndan iki tırmanış rotası bulunuyor. Yılda yaklaşık 500 dağcı zirve yapıyor. (www.hadak.org.tr)

Rimini pembeye boyanacak

Adriyatik sahilindeki İtalyan kentlerinden Rimini, bu hafta cuma günü “Pembe Gece”yi yaşayacak. Gün batımından, cumartesi şafak vaktine kadar şehrin büyük binaları pembe ışıkla aydınlatılacak. Caddelerde, meydanlarda, büyük salonlarda konserler, tiyatro gösterileri düzenlenecek. Işık yerleştirmeleri yapılacak. Açıkhava sergileri açılacak. Yaklaşık 100 kilometrelik sahil şeridindeki tüm restoran, kafe ve barlar bir gün önceden kenti şenliğe hazırlamak için ısınma turu niyetine partiler düzenleyecek. Aynı gün Forli-Cesena, Ravenna, Ferrara’da etkinlikler düzenleniyor. (www.lanotterosa.it)

Hamburg’da schlager zamanı

1960’larda Almanya’dan Avrupa’ya yayılan pop müziği akımı Schlager, 2000’lerin başında yeniden popüler olmuştu. Dolgu topuklu ayakkabılar, bol paçalı pantolonlar, rengarenk gömlekler, duygulu aşk şarkıları ve hafızalara kazınan melodilerin tutkunları her yıl Hamburg’da nostaljik bir festival düzenliyor. Şehrin St Pauli bölgesinde caddeleri renklendiren bu festivalde eğlence cumartesi günü düzenlenen geçit töreninde doruğa çıkıyor. Altı TIR’dan her biri farklı bir temada süsleniyor, buna göre müzikler seçiliyor. Her TIR’da iki solist ya da topluluk konser veriyor, sokaklardakiler dans ediyor. (www.schlagermove.de)

10 günlük Çin keşfi

ETS’nin 18 Ağustos’ta başlayan Çin gezisi, Yangtze Nehri’nde dört günlük kruvaziyer turu ve kent gezilerinden oluşuyor. İlk durak Şanghay. İki günlük programda Pearl Tower’dan şehir manzarası, Kent müzesi, Nanjing Caddesi’nde alışveriş, Bund bölgesi, Huang Nehri’nde akşam tekne gezintisi ve yemek yer alıyor. Ardından uçakla Wuan’a geçiliyor. Burada beş yıldızlı Victoria Katarina gemisiyle dört günlük Yangtze Nehri turuna çıkılıyor. Üç Boğaz, Xiling Boğazı, Yangjiawan nehir yolculuğu boyunca görülecek doğa harikaları. Gemi kıyıdaki Chonging şehrine de uğruyor. Daha sonra gemiden ayrılıp Xian’a geçilecek. Gezinin son durağı Pekin. İki gün boyunca görülecek yerler arasında Çin Seddi, Terakota Müzesi, Tiananmen Meydanı, Yasak Kent yer alıyor. Tur ücreti 2294 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)
 
Fırtına konaklarına yolculuk

Rize’nin Fırtına Vadisi yaylaları, endemik bitkileri kadar asırlık konaklarıyla da tanınıyor. Gurbetçi Hemşinliler’in geçen yüzyıl başında Rusya, İran, Polonya’da çalışıp biriktirdikleriyle yaptırdığı bu görkemli yapıları tanıtmayı amaçlayan “Fırtına Vadisi Konakları” turu meraklı gezginleri mimarinin tarihsel yolculuğuna davet ediyor. Konaklar, harç kullanılmadan yapılan taş kemer köprüler, Fırtına Vadisi’ni kuşbakışı gören Cenevizlilerden kalma Zilkale ve Kale-i Bala kaleleri tur programında. (www.tamzaratur.com)

 

False