GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Noel Babalar yarışıyor

Noele dört hafta kaldı. Dünyanın dört bir yanında pek çok evde noel ağacı hazırlığı sürüyor. Noel Baba adayları da heyecan içinde. İsviçre’deki Graubünden Kantonu’nun Inn kenti yakınlarında bu hafta dünyanın en hızlı Noel Babaları bir araya gelecek. Samnaun kasabasında Santa Claus Dünya Sampiyonası yapılacak. Cuma günü başlayacak iki günlük şampiyonada dörderlik takımlar halinde 100 Noel Baba yarışacak. Birinci takımın ödülü 5 bin Euro. Turnuvalar sırasında kasabada partiler düzenlenecek, etkinliklere sürpriz konuklar katılacak. İtalya ve Avusturya sınırına yakın olan Samnaun, mutfak kültürü ve restoranlarıyla da ünlü. Meteorolojiye bakılırsa hava güneşli ve 4 derece civarında. Etkinlikleri internetten de izleyebilirsiniz. (www.samnaun.ch)

14 günde Orta Afrika

Antonina Turizm, 09-22 Aralık’ta 14 günlük, Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti turu düzenliyor. Tura katılanlar, dünyadaki en büyük üçüncü yağmur ormanlarını görme, sadece bu bölgede yaşayan bodur orman filleri ve nesli tükenmekte olan orman gorillerini izleme olanağı bulacak. Ayrıca Batı Afrika’nın en büyük dağı Kamerun Dağı, maymunlar, şelaleleri görecek, pigmelerin yaşamlarına ve Müslüman kabilelerin yaşamlarına tanıklık edecek, aynı coğrafyada yaşayan ancak birbirinden çok farklı yerel halkların kültürel ve sosyoekonomik yapısını karşılaştırma imkanı bulacak. Turun çift kişilik odada kişi başı fiyatı 6390 Euro. (www.antoninaturizm.com)

Tarihi konakta termal keyfi

Şehitoğlu Konağı Afyonkarahisar’da, meşhur Afyonkarahisar Kalesi, Mevlevihane Müzesi ve Camii, tarihi Millet Hamamı ve tarihi Ulu Camii’ye yakın. 12 ay açık konağın 10 odası var. Otel’de konaklayanlar Afyon’daki termal tesislerden yüzde 15 indirimli faydalanabiliyor. İki kişi konaklamanın fiyatı oda kahvaltı 180 TL. (www.sehitoglukonagi.com)

Sonbaharda  doğayı keşfedin

Geziciyak Turizm, 26-27 Kasım’da İğneada, Dupnisa Mağarası ve Kıyıköy turu düzenliyor. Doğada kuş gözlemi yapılacak bir gece konaklamalı turun fiyatı kişi başı 225 TL. (www.geziciyak.com)

54 Euro’ya Roma’ya uçun

Blu-Express Havayolları ile Roma’ya vergiler hariç, tek yön 54 Euro, gidiş-dönüş 108 Euro’dan başlayan net fiyatlarla bilet bulabilirsiniz. (www.airep.com)

Emirates’ten yüzde 44 indirim

Emirates, “Keşif Fiyatları” kampanyasıyla dünyanın farklı yerlerini keşfetmek isteyenlere indirim sağlıyor. 23-25 Kasım’da Seyşeller ve Mauritus’a business class’ta yüzde 28’e, ekonomi sınıfında ise yüzde 44’e varan indirimlerle seyahat etme imkanı sunuyor. Biletlerin fiyatları şöyle: Seyşeller ekonomi gidiş-dönüş 495, business gidiş-dönüş 1495 Euro; Mauritus’a ekonomi gidiş-dönüş 534, business gidiş-dönüş 1534 Euro. Biletler 25 Şubat 2012’ye kadar kullanılabilecek. Fiyatlara tüm vergiler ve yakıt harçları da dahil. (www.emirates.com.tr)

Vikinglerin hayatını keşfedin

İstanbul’da Bayrampaşa’da bulunan Forum İstanbul’da geçen yıldan beri Magic Ice adındaki buz müzesi hizmet veriyor. Birçok ünlü Türk ve yabancı sanatçının buzdan eserlerinin sergilendiği müzede Vikinglerin hayatları da yansıtılıyor. Müze dünyada ılıman iklimde 12 ay boyunca açık kalan nadir müzelerden. (www.forumistanbul.com.tr)

False