Son Güncelleme:
Mr. Gurme
HAİ
Son zamanlarda çok moda olmaya başlayan sushi işine sonunda Divan Oteli de girdi.
Önemli bir kavram yaratarak da, daha doğrusu İngiltere ve Amerika'da çok az Japon restoranında sunulan bir ortamı, Türkiye'ye aktararak iyi de yaptı bu girişimiyle.
‘Hai-Sushi’ de ortada yer alan büyük sushi hazırlama bölümünün yanlarına konveyor bant koymuşlar.
Minik ve hepsi farklı renklerde olan tabaklarda sushiler yanınızdan geçiyor.
Siz canınızın çektiğini alıyorsunuz, garsonunuz boş tabağın rengine göre fiyatı daha sonra hesabınıza ekliyor.
Hızla ve bolca sushi yemek isteyenler için bundan daha ideal bir çözüm herhalde düşünülemezdi.
Tabii sadece sushi yok mönüde. Teriyaki'ler, Udon'lar da bulunuyor. Ben bir Udon yedim, son derece güzel tadlar damağımda kaldı.
Bir Japon salatası denememizi tavsiye ettiler, tavsiyelerini tuttuk siz de kaçırmayın derim.
Son derece sıcak bir ortam oluşturmuşlar. Dekorasyonunu çok beğendik. Kullanılan renkler ortamı güzelleştiriyor.
Bir İngiliz iç mimara yaptırmışlar. Üzerinde çok çalışılmış, detaylarda uğraşılmış olduğu belli.
Aslında ilk bakışta basit bir dekorasyon gibi gözükebilir ancak kısa sürede içinizi sıcaklaştırıyor ortam ve dikkatli bakıp, mekana alıştıkça bayağı da ustalıkla yapılmış olduğunu görüyorsunuz herşeyin.
Divan Otel yöneticilerini bu girişimleri için tebrik ediyorum.
‘Hai’ özellikle öğle yemekleri için ideal bence. Gece de açık ancak öğle yemeklerinde havası daha güzel olur bu mekanın.
Zaten anladığm kadarıyla hemen her öğle yemeğinde de tıklım tıklım doluyor.
Fiyatlar hiç de caydırıcı değil. Ucuz değil ancak bir Japon restoranından beklenilen düzeyde de astronomik değil.
Bu yeni restoranı mutlaka deneyin ve mümkünse arkadaşlarınızla birlikte ziyaret edin. Güzel sohbetlerin de yeri olacak burası, ben buna inanıyorum.
HAİ SUSHİ
Divan Oteli- Elmadağ
Tel: (212) 231 41 00
Yeme içme yarışmasının birincileri
Time Out İstanbul dergisi, Miller'in sponsorluğunda 2001 Yeme-İçme Ödülleri'ni belirledi. 100 kişilik bir jürinin belirlediği adaylar arasından okurların oylarıyla seçilen yarışmanın birincileri 14 Kasım'da ödüllerini aldılar. Birinciler şöyle:
En iyi restoran: Downtown
En iyi lezzet: Develi
En iyi konsept ve ambians: Kız Kulesi
En iyi şef: Ciaran Hickey (Four Seasons Oteli)
En iyi bar: Touch Down
En iyi gece kulübü: Laila
Eni iyi cafe/brasserie: Armani Cafe
Özel başarı ödülleri: Babylon ve Beyti
Son zamanlarda çok moda olmaya başlayan sushi işine sonunda Divan Oteli de girdi.
Önemli bir kavram yaratarak da, daha doğrusu İngiltere ve Amerika'da çok az Japon restoranında sunulan bir ortamı, Türkiye'ye aktararak iyi de yaptı bu girişimiyle.
‘Hai-Sushi’ de ortada yer alan büyük sushi hazırlama bölümünün yanlarına konveyor bant koymuşlar.
Minik ve hepsi farklı renklerde olan tabaklarda sushiler yanınızdan geçiyor.
Siz canınızın çektiğini alıyorsunuz, garsonunuz boş tabağın rengine göre fiyatı daha sonra hesabınıza ekliyor.
Hızla ve bolca sushi yemek isteyenler için bundan daha ideal bir çözüm herhalde düşünülemezdi.
Tabii sadece sushi yok mönüde. Teriyaki'ler, Udon'lar da bulunuyor. Ben bir Udon yedim, son derece güzel tadlar damağımda kaldı.
Bir Japon salatası denememizi tavsiye ettiler, tavsiyelerini tuttuk siz de kaçırmayın derim.
Son derece sıcak bir ortam oluşturmuşlar. Dekorasyonunu çok beğendik. Kullanılan renkler ortamı güzelleştiriyor.
Bir İngiliz iç mimara yaptırmışlar. Üzerinde çok çalışılmış, detaylarda uğraşılmış olduğu belli.
Aslında ilk bakışta basit bir dekorasyon gibi gözükebilir ancak kısa sürede içinizi sıcaklaştırıyor ortam ve dikkatli bakıp, mekana alıştıkça bayağı da ustalıkla yapılmış olduğunu görüyorsunuz herşeyin.
Divan Otel yöneticilerini bu girişimleri için tebrik ediyorum.
‘Hai’ özellikle öğle yemekleri için ideal bence. Gece de açık ancak öğle yemeklerinde havası daha güzel olur bu mekanın.
Zaten anladığm kadarıyla hemen her öğle yemeğinde de tıklım tıklım doluyor.
Fiyatlar hiç de caydırıcı değil. Ucuz değil ancak bir Japon restoranından beklenilen düzeyde de astronomik değil.
Bu yeni restoranı mutlaka deneyin ve mümkünse arkadaşlarınızla birlikte ziyaret edin. Güzel sohbetlerin de yeri olacak burası, ben buna inanıyorum.
HAİ SUSHİ
Divan Oteli- Elmadağ
Tel: (212) 231 41 00
Yeme içme yarışmasının birincileri
Time Out İstanbul dergisi, Miller'in sponsorluğunda 2001 Yeme-İçme Ödülleri'ni belirledi. 100 kişilik bir jürinin belirlediği adaylar arasından okurların oylarıyla seçilen yarışmanın birincileri 14 Kasım'da ödüllerini aldılar. Birinciler şöyle:
En iyi restoran: Downtown
En iyi lezzet: Develi
En iyi konsept ve ambians: Kız Kulesi
En iyi şef: Ciaran Hickey (Four Seasons Oteli)
En iyi bar: Touch Down
En iyi gece kulübü: Laila
Eni iyi cafe/brasserie: Armani Cafe
Özel başarı ödülleri: Babylon ve Beyti