GeriSeyahat Milano'da yapmadan dönmemeniz gereken 10 şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Milano'da yapmadan dönmemeniz gereken 10 şey

Milano'da yapmadan dönmemeniz gereken 10 şey

İtalya'nın kuzeyinde bulunan Milano, dünyanın moda ve lüks yaşam denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri. Şık cafe ve restoranların yanında havalı butiklere de ev sahipliği yapan bu şehir yılın her ayı ayrı bir güzelliğe sahip. Tarihle iç içe olan bu şehirde gastronomik lezzetler de tatmak mümkün. İşte Milano'da yapmadan dönmemeniz gereken 10 şey...

1- Duomo Katedrali'ni görün
Şehrin merkezinde yer alan Duomo katedrali, dünyanın en büyük dördüncü katedrali olarak biliniyor. Görkemli yapısı ile baş döndürücü bir güzelliğe sahip bu katedralin yapımı 500 yılda tamamlanabilmiş. Şehrin simgesi konumunda olan katedralin çevresi cafe ve restoranlarla dolu.

Milanoda yapmadan dönmemeniz gereken 10 şey

2- Galleria Vittorio Emmanuele II'de gezin
Milano'nun kalbinde yer alan Galleria Vittorio Emmanuele alışveriş merkezi şehrin eski yapılarından biri. Yapının tavan kısmında yer alan muhteşem işlemeler ziyaretçileri büyülüyor. Alışveriş merkezinde bulunan şık mağazalar ise en yeni moda kreasyonlarını bulabileceğiniz seçeneklerle dolu.

Milanoda yapmadan dönmemeniz gereken 10 şey


3- La Scala Opera Binası'nı gezin
Dünyanın en önemli opera binalarından biri olan La Scala eşsiz bir atmosfere sahip. Opera binasına ait müzede bulunan heykel, kıyafet ve resimleri inceleyerek binada tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Milanoda yapmadan dönmemeniz gereken 10 şey


4- Santa Maria delle Grazie kilisesini ziyaret edin
Milano'da bulunan bu rönesans yapısı içinde Leonardo da Vinci'ye ait "Son akşam yemeği" adlı freski görmeden şehirden ayrılmayın. Biletle girilen kilisede biletlerinizi önceden alarak bu muhteşem eseri sıra beklemeden görme şansı yakalayabilirsiniz.

5- Como Gölü'nü görün
Milano'ya trenle bir saat uzaklıkta yer alan Como gölü dünyanın en güzel gölleri listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Milano'ya gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği gölün çevresinde dünyaca ünlü yıldızların evleri de bulunuyor. Göl çevresinde gezinti yaparak şık bir restoranda büyüleyici manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz.

Milanoda yapmadan dönmemeniz gereken 10 şey


6- Brera'yı keşfe çıkın
İtalya'nın en şık semtlerinden biri olan Brera'da tur atarak moda ve sanatla iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Konsept mağazalara ve galerilere ev sahipliği yapan bu bölgede dünyaca ünlü markalara ait mağazaların vitrinlerine de göz gezdirebilirsiniz.

7- Aperitivo kültürüne ayak uydurun
İtalya'nın gelenekselleşmiş atıştırmalık öğünlerine aperitivo deniliyor. Akşamüstü pek çok barda içkinizin yanında kanepe ve mezelerin tadına bakarak İtalyanlar'ın yaptığı gibi bir aperitivo deneyimi yaşamadan şehirden ayrılmayın.

Milanoda yapmadan dönmemeniz gereken 10 şey


8- Castello Sforzesco Kalesi'ni görün
Milano'da bulunan Castello Sforzesco kalesi, 14'üncü yüzyılda yapımına başlanan ve bugüne kadar pek çok savaşa tanıklık etmiş bir kale. Avrupa'daki önemli kaleler arasında bulunan Sforzesco ayrıca önemli bir müze ve sanat merkezi olarak da gezilebiliyor.

Milanoda yapmadan dönmemeniz gereken 10 şey

9- Ossobuca’yı tadın
Et yemekleri konusunda diğer şehirlere göre daha başarılı olan Milano'da "ossobuca" adlı yemeği tatmalısınız. Patates, kereviz ve soğanla yapılan bu et yemeği harika bir tada sahip.

10- Sarravella Designer Outlet'de alışveriş yapın
Milano pek çok markanın seri sonu ürünlerini bulabileceğiniz outlet merkezleri ile dolu. Tren ve arabayla ulaşılan Sarravella Designer Outlet alışveriş merkezi ise bunlar arasında en popüler olanlardan biri. Outlet merkezinde lüks ürünlere ulaşılabilir fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

False