GeriSeyahat Merkel 4 yıldızlı otelde tatil yapıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Merkel 4 yıldızlı otelde tatil yapıyor

Merkel 4 yıldızlı otelde tatil yapıyor

İsviçre’de kayak tatilinde düşerek sol leğen kemiğini kıran Merkel, dört yıldızlı otelde kaldı. Merkel’in her yıl Noel tatilini yaptığı İsviçre’nin kayak beldesi Engadin’deki otelin geceliği kahvaltı dahil 177 ile 284 Euro arasında.

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, her yıl Noel tatilini kocası Joachim Sauer (64) ile birlikte İsviçre’nin Alp dağlarındaki kayak merkezlerinden Engadin’de geçiriyor. Avrupa’nın en yüksek vadilerine sahip Engadin’de vadilerin uzunluğu 80 km’yi aşıyor.

Merkel her yıl Noel’de Engadin bölgesinde Pontresina’daki 4 yıldızlı Schweizer Hof otelinde kalıyor. Sağlam ve modern bir yapı olan Schweizer Hof, öyle büyük bir isme sahip değil. Burada çok daha konforlu, lüks oteller var. Schweizer Hof’ta gecelik oda fiyatları kahvaltı dahil 177 ile 284 Euro arasında. Engadin sadece kayak merkezi olarak değil, aynı zamanda kalın
taş duvarları ve tam kemer kapılarıyla ünlü Engadin evleriyle tanınıyor.

‘ŞİŞİ İNİNCE GEÇER’ SANDI
Merkel geçen Noel tatili için yine Engadin’e gitti. Her sabah saat 09.30’da iki Alman koruması eşliğinde kayak yürüyüşü yapan Merkel daha tatile başladıktan birkaç gün sonra kayak yürüyüşü esnasında tökezleyip düştü. Merkel, sol kalçasında batan bir ağrıya rağmen şiş inince geçer düşüncesiyle aldırmadı. Düştüğü herkesten gizlenen Merkel, 28 Aralık’ta Berlin’e döndü. 30 Aralık’ta yılbaşı mesajını kamera önünde okudu, ağrıları olmasına rağmen kameralara gülerek, kimseye hissettirmedi. Ağrıların giderek artması üzerine geçen cuma günü Berlin’de bir hastaneye gidip röntgen çektirdi. Röntgende sol kalçasındaki leğen kemiğinin çatladığı tespit edildi. Doktorlar üç hafta yatak istirahatı tavsiye etti ve baston yazdı.

Merkel 2011’de Menüsküs yırtılmasından ameliyat olmuş, ama bastonlarla çalışmasını sürdürmüştü.

False