GeriSeyahat Macaristan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Macaristan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Macaristan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Dünyanın en dikkat çeken turistik ülkeleri içinde yer alan Macaristan’ı farklı amaçlarla ziyaret etmek için farklı tür vize başvuruları yapmanız gerekir. Macaristan vize işlemlerinin eksiksiz bir şekilde yürütülmesi ve aksamaya yol açabilecek bir gerekçe olmaması durumunda vize başvurularınız da genellikle 7 iş günü içinde sonuçlandırılır. Macaristan vizesi ne kadar sürede çıkar sizler için derledik.

Orta Avrupa ülkeleri içinde yer alan Macaristan'a seyahat etmeyi düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvurusu yapması gerekir. Macaristan vize başvuruları için de, Umuma mahsus (bordo) pasaporta sahip olan kişilerin vize almadı zorunludur. 

 Macaristan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Macaristan vizesi başvurusunun sonuçlanma süresi ise, genellikle 3-15 iş günü içinde gerçekleşir. Ama kurumların yoğunluğuna ve ülkelere bağlı olarak da sürelerde farklılık gösterir. Bu nedenle de başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı bir şekilde vize başvurusu sonuç süreleri de farklılık gösteriyor. Uzun süreli ulusal vize türleri için gerçekleştirilen başvurular, diğerlerine göre daha geç sonuçlanabilir. 

 Kısa süreli olan vizelerin ortalama olarak aynı sonuçlanma süreleri vardır. Başvurularda ise, herhangi bir gecikme yaşamamak için de vize randevularının en geç 15 gün kala oluşturulması önerilir. Seyahat tarihine çok az bir süre kaldığı zaman ise, vize başvurularından olumsuz yanıt alınabilir. 

 En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Dünyanın en merak edilen turistik ülkeleri arasında yer alan Macaristan’a farklı amaçlar içim ziyarete gidecekler için seçebilecekler farklı tür vize başvuruları bulunur. Söz konusu vize başvuru işlemleri ile ilgili tamamlamanız gereken pek çok farklı aşama bulunur. Bu süreçte de çok fazla zaman kaybı yaşamamak ve başvurunuzun reddedilmesi gibi sorunlarla karşılaşmamak için süreçle ilgili doğru ve ayrıntılı bilgilere sahip olmanız gerekir. 

 Bordo pasaport sahibi olan T.C. vatandaşlarına C tipi Schengen vize prosedürünü uygulanır. T.C. hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahipleri ise, 180 günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak bir şekilde planladıkları Macaristan seyahatleri için de vizeden muaf tutulur. 

 Macaristan’a yapacağınız ticari seyahatler için de Macaristan’da yer alan ilgili şirket ya da kurum tarafından hazırlanmış olan ve Macaristan Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu aracılığı ile onaylanmış olan bir davetiye yollanması gerekir. Macaristan seyahatiniz akraba, aile ya da arkadaş ziyareti amacını da kapsıyorsa bu durumda başvurmanız gereken vize türü ise akraba, aile, arkadaş ziyareti vizesidir. 

 Bu vize türüne özel olarak Macaristan’da kalmak istediğiniz bir yakınınız tarafından bir davetiye hazırlanması gerekir ve bu belge belediyeye onaylatıldıktan sonra da size gönderilmelidir. Başvuru sürecinizi kendiniz planlarken davetiyenin elinize geçme süresini de hesap etmeniz gerekir. Macaristan Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi Macaristan sınırları içinde gerçekleştirilen çeşitli kültürel konferanslara, faaliyetlere, seminerlere ya da spor faaliyetlerine katılmak istediğiniz bir seyahat organize edecekseniz başvurmanız gereken vize türü olarak bilinir.

 

False