GeriSeyahat Lezzetin ansiklopedisi yazılıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Lezzetin ansiklopedisi yazılıyor

Lezzetin ansiklopedisi yazılıyor

Akdeniz ülkelerinin mutfak kültürleri ansiklopedilere taşınıyor. Paris Editions Consulaires Yayınevi, Akdeniz ülkelerinin mutfak kültürlerinin tanıtılması amacıyla 10 ciltlik bir ansiklopedi yayınlayacak.

Ansiklopedinin Türkiye cildi, Paris BüyükelçiliÄŸi`nde yarın düzenlenecek yemekte Kültür Bakanı Talay ve yayınevi sahibi Fabien Bellahsen tarafından tanıtılacak.Â

Kültür Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 ciltlik Akdeniz Lezzetleri Ansiklopedisinin Türkiye cildinin hazırlanmasında 15 ÅŸef görev yapacak. 2002 yılında tamamlanması planlanan ansiklopedi projesinin koordinatör ÅŸefliÄŸini Divan grubunun otel, restoran ve publarının Executive ÅŸefi Aybek Åžurdum yapacak.Â

Tanıtım yemeğine, Bolu-Mengen ekolünün duayeni Hüseyin Özoğuz, Ayşecan Tüfekçioğlu ile Nice Materling Sarayı Şefi Laurent Brousuier, Fransa hükümeti tarafından yılın en iyi aşçısı seçilen Didier Agnes veMonaco Hermitage Oteli`nin şefi Joel Garreu katılacak. Şefler, Türk mutfağının karakteristik özelliklerini taşıyan tarifleri davetlilere tanıtacaklar.

Akdeniz Lezzetleri Ansiklopedisi`nde Türkiye`nin değişik yörelerinin zengin mutfağını yansıtan bazı yemekleri, Paris`te yayınevine ait bir laboratuvarda uygulanacak. Yayınevinin fotoğraf sanatçıları ve stilistleri tarafından yapılacak görsel tasarımlar içinKültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü`nden gönderilen seramik, bakır, cam, tekstil ürünleri ile halı ve kilimlerden yararlanılacak.

Gastronomi uzmanları, mutfak yazarları, mutfak şefleri, gıda temsilcileri, işadamları, lokanta ve restoran sahipleri ile geniş bir halk kitlesinin yararlanmasını amaçlayan ansiklopediden Kültür Bakanlığı`na 100 adet armağan edileceği belirtildi.

False