GeriSeyahat Kurban Bayramı'nda beş yıldızlı tatil
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kurban Bayramı'nda beş yıldızlı tatil

Kurban Bayramı'nda beş yıldızlı tatil

Bu pazar günü başlayan ve perşembe gününe kadar süren Kurban Bayramı tatili dolayısıyla beş yıldızlı oteller yine harekete geçti. Birçok otel, 3 gecelik ya da 5 gecelik paketler hazırladı. Otellerin en çekici tarafı, spor salonu, yüzme havuzu, jakuzi, masaj salonu gibi dinlenme alanları. İşte otel programlarından bazıları.

CONRAD İki ayrı program hazırlayan otel, 3 gecelik pakette kişi başına 190 dolar, 5 gecelik pakette ise 295 dolar fiyat koymuş. Bu fiyatlara konaklama dışında açık büfe kahvaltı, bir gece çift kişilik akşam yemeği, spor salonlarından yararlanma imkanı dahil. Rezervasyon: 212-227 30 00.


FOUR SEASONS Sultanahmet'teki otelde haftasonu bir gün 180 dolara konaklanıyor. Bu ücrete açık büfe kahvaltı, brunch ve sağlık kulübünden faydalanma gibi hizmetler dahil. Tel: 212-638 82 00.


DEDEMAN Bu otel zinciri bütün otellerinde bayram paketleri hazırlamış. Fiyatlar şöyle: İstanbul 95 milyon, Ankara 69 dolar, Resort Antalya 60 milyon lira, Resort Park Antalya 32 milyon, Bodrum 60 milyon, Kapadokya 100 milyon, Resort Olive Tree 70 milyon, Rize 50 milyon, Diyarbakır 60 milyon, Ski Resort Erciyes ise 115 milyon lira. Bilgi için: 212-356 19 95.


HILTON Otelleri bütün Türkiye’ye yayılan Hilton her oteli için ayrı bir paket hazırlamış. Fiyatlar şöyle: Ankara bir gece konaklama 118 dolar, İstanbul 135 dolar, İzmir çift kişilik oda 119 dolar. Kayseri Hilton'da Erciyes Kayak Merkezi'ne ulaşımın da dahil olduğu paket 119 dolar. Konya'da en az 3 gece konaklayanlara Mevlana Müzesi'ne ulaşım ve giriş dahil kişi başı geceliği 35 dolar. Adana Hilton'da gece 45 dolar. Mersin Hilton'da kahvaltı ve akşam yemeği dahil tek gecelik konaklama kişi başına 50 dolar.


THE MARMARA Taksim Meydanı'ndaki otelde bayram sırasında herhangi 2 gece konaklama, hoşgeldiniz içkisi, odaya meyve sepeti ve çikolata ikramı, büfe kahvaltı, telefonda yüzde 10 indirim, The Marmara Gym'den yararlanma gibi hizmetlerle birlikte iki kişi için 200 dolar. Tel: 0212-251 46 96 (738).

MÖVENPICK İstanbul

4. Levent'teki otelde uygulanan bayram paketinde iki kişilik odalarda konaklama, AzzuR Restaurant'da açık büfe kahvaltı, fitness center ve kapalı havuzdan yararlanma gibi hizmetler dahil. Gece başı 99 dolar. Rezervasyon:

212-319 29 29.


DİVAN OTELİ Elmadağ'daki otelde bayram için hazırlanan pakette 80 dolar fiyat tespit edildi. Hoşgeldiniz kokteyl ikramı, açık büfe kahvaltı, fitness merkezinin kullanımı bu fiyata dahil. Tel: 0212-231 41 00.


KEMER RESORT Antalya Kemer'deki bu otelde bayram tatilinde Burhan Damcıoğlu'nun katılacağı eğlenceler dışında Türk gecesi, Circus ve Rus revüsü gibi gösteriler var. 31 Ocak-4 Şubat arasında dört gece konaklamalı bayram paketi, her şey dahil çift kişilik odada kişi başı 100 milyon lira. Kemer Resort, Antalya havaalanına 55 kilometre uzaklıkta. Tel: 212-232 34 94.


Taksim'deki en son İtalyan


Taksim'de yeni açılan İtalyan restoranı Gia Pizzeria isminden de anlaşılacağı gibi bir pizza restoranı. Burası, İtalyan ailelerine benzeyen kalabalık bir aile tarafından açılmış. Mekanın işletmecisi Gülden Muratoğlu, CNN Türk'te Canlı Yayınlar Koordinatörü olarak çalışırken bir kafe açmayı kafasına koymuş. Taksim'de dededen kalma dükkanı restoran yapmak için işe koyulmuş. İç Mimar olan ablası İldem Arabacıoğlu mekanı dekore etmiş. Bütün akrabalar işin ucundan tutmuş.

Geçen ay açılan Gia Pizzeria, pizzaları, özel soslu makarnaları, salata ve ana yemekleriyle İtalyan mutfağı tutkunlarını ağırlıyor. Özel günler ve toplantılar için catering hizmeti de veren restoranda şu anda içki yok. Ama ruhsat için başvurmuşlar. Yakın tarihte müşterilerine İtalyan şarapları ikram etmeyi vaat ediyorlar.

Tanıtım amacıyla şubat ayı sonuna kadar tüm fiyatları yüzde otuz indiren restoranda 10 milyon liraya tıka basa doyabilirsiniz. Multinet, Sodexo ve Ticket gibi yemek çekleri geçiyor.

Kocatepe Mah. Aydede Caddesi Toker Apt. No: 12

Kat: 1 Taksim.

Tel: 212-237 07 01.


Il Piccolo'da özel yemek şevketi bostan


Ege mutfağından sunduğu yemeklerle tanınan Caddebostan'daki Il Piccolo'da şubat ayı boyunca Ege'den getirtilen meşhur ot şevketi bostanla yapılmış özel yemekler sunuluyor. Yeşil yaprakları ayıklanıp yıkandıktan sonra buharla hafif haşlanan şevketi bostan, sızma zeytinyağı ve limon suyuyla ılık olarak servis ediliyor. Kökleriyle de kuzu etli bir yemek pişiriliyor. Çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri Il Piccolo'da canlı müzik de var. Bağdat Caddesi Ogün Sokak No. 2

Caddebostan Kadıköy. Tel: (0216) 318 84 71-72 Faks: (0216) 318 84 77.


Dört tarafı camekan Social Cafe


Ritz-Carlton Oteli'nin sinema giriş kapısında gölete ve yeşilliklere bakan dört tarafı camekan Social-İstanbul 50 kişilik oturma kapasitesine sahip yeni bir cafe-bar. Kahvaltısı, İtalyan mutfağından oluşan yemek mönüsü ve özellikle de lezzetli kahve seçenekleriyle dikkati çekiyor. İleriki günlerde DJ'lerin katılacağı geceler düzenlemeyi düşünüyorlar. Yazın bahçeye taşınacaklar. Tel: 212-243 15 44.


Moda sahilinde yeni bir lokanta


Moda'da yeni açılan Midway, Akdeniz mutfağının bir temsilcisi. Lokantanın mutfağı Musa Tanır Usta'ya emanet. Lokantanın en iddialı olduğu yemek kuzu budu ile hazırlanan Midway Special. Robespierre'de de iddialılar. Lezzetli parfe ve sufleler de cabası.

Her gün saat 10.00'da açılan mekan mimar Bihter Türkfiliz tarafından itinayla döşenmiş, aynalar ve büyük tablolarla süslü. Girişte duvarda dalları ve çiçekleriyle Neşe Ağacı adı verilen büyük bir süsleme var. İki katlı Midway'de eski hit'ler ve chanson'lar çalıyor. 30 metrekarelik bir de bahçesi var.

Moda Cad. No. 255 Moda. Tel: 0216-349 95 40.


Balo'da cumartesi sabaha kadar dans


Beyoğlu'ndaki Balo Club'da 31 Ocak Cumartesi gecesi saat 23.00'te elektronik dans müziği sitesi x-ist.com'un düzenlediği Sweet Sense adlı bir parti var. Geceye dans müziğinin ünlü DJ ve prodüktörü Alman Martin Landsky katılacak. Ayrıca DJ Barış da var. Biletler 25 milyon liradan satılıyor. Balo Club: İstiklal Caddesi, Balo Sokak No. 6 Beyoğlu.
False