GeriSeyahat Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Malum kış geldi, artık kazaklar, montlar, yorganlar çıktı. Ama kışı sevmeyen yaz hep devam etsin diyen ya da ‘Bu yazın tadını çıkaramadım. Denize giremedim’ şeklinde düşünenler varsa üzülmesin. Kış ayında yazın tadını çıkarmak ve farklı kültürlere yelken açmak için, sizde yazı yaşayan ülkeleri ziyaret edebilirsiniz. Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkabileceğiniz ülkeleri sizler için sıraladık... İşte detaylar…

Barbados

Barbados’a genelde dünyaca ünlü yıldızlar tatile gidiyor. Dünya jet sosyetesi tarafından sıklıkla tercih edilen Barbados güzelliğiyle göz kamaştırıyor. Buranın suyu o kadar berrak ki, her taraftan denizin altını görmeniz mümkün. Kristal berraklığındaki suları, sörf yapma imkanı, muhteşem manzarası ve gece hayatı ile özellikle ülkemizden Barbados’a gitmek için kış aylarını tercih edebilirsiniz.

Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Cayo Coco / Küba

Tropikal bir sahilde tatilinizi gerçekleştirmek ve kışın denize girmek istiyorsanız, burası tam size göre bir yer. Küba’nın orta kesimlerinde yer alan Cayo Coco turkuaz renginde bulunan harika denizi, doğası ve birbirinden güzel palmiye ağaçları ile görülmeye değer yerlerden. İnce kumlarında bir yandan güneşlenip, bronzlaşırken diğer yandan da sessiz doğasının tadını çıkarabilirsiniz. Burası adeta kartpostallık bir yer ve sizi rüyadaymışsınız gibi hissettirecek.

Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Goa / Hindistan

Sahilde uzanmış güneşlenirken, bir yandan da egzotik meyvelerden hazırlanmış buz gibi içeceğinizi yudumlarken Goa’nın tadını çıkarabilirsiniz. Sıcak havaları çok seviyorsanız burayı yaz aylarında ziyaret edebilirsiniz. Goa’da denize girmek için en ideal zamanlar Kasım ile Şubat ayları arasında. Burada deniz pırıl pırıl ve adeta göz kamaştırıcı. Buraya geldiğinizde denizin keyfini çıkarırken bir yandan da Hindistan’ın farklı yaşantısını ve doğasını görebilirsiniz.

 Abu Dabi / Dubai

Lüks ve ihtişamlı bir hayat denilince, burası dünyada akıllara gelen ilk yerler arasında. Çöle o kadar güzel bir şehir inşa edilmiş ki Dubai’ye gelip de etkilenmemek mümkün değil. Şehrin sahil kesimlerine oldukça lüks oteller inşa edilmiş.

Biz ülkemizde kazak ve montla otururken Abu Dabi’de yaşayanlar ve dünyanın her tarafından ziyaret edenler burada denize girip güneşleniyorlar. Özellikle dalış merakınız var ise buraya özel turlar düzenlendiğini söyleyelim.

 Samui Adası / Tayland

Türkiye’de genelde Phuket adası biliniyor, fakat burasıda dünyada oldukça popüler ve Tayland’ın en büyük adası konumunda. Dalış ve su sporlarına meraklıysanız, Samui Adası tam size göre bir yer. Bir yandan denize girip güneşlenirken, diğer yandan da masaj yaptırarak rahatlayabilirsiniz. Tayland dünyada masajı ile ünlü bir ülke. Gece hayatı burada çok aktif ve fil gezisi, golf ve buna benzer tesis sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Samui adasının en popüler plajı Chaweng plajı.

Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Gambiya

Kış ayında yazı yaşayacağının ve kışın denize girmek için  bir diğer yer ise Gambiya. Sessiz, sakin, huzurlu ve egzotik bir tatil yapmak istiyorsanız, burası iyi bir kaçış noktası. Altın kumlu plajları ve gölgesinde serinleyebileceğiniz palmiyeleri ile sıcak havanın tadını Gambiya’da çıkarabilirsiniz. Batı Afrika’da Atlas okyanusu kıyısında olan ülkenin tek kara sınırı ise Senegal’ledir. Bu nedenle çok fazla plajı olan ülke özellikle kış aylarında gezilip görülmeye değer yerlerden.

Seyşeller

Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Dünyanın en güzel doğalarından birine sahip olan Seyşeller turkuaz rengi denizi ve sakinliği ile turistleri cezbetmeyi başarıyor. Seyşeller Hint Okyanusu üzerinde bulunan 115 adadan oluşan bir adalar ülkesi. Ekvatora yakın olduğu için nerdeyse senenin tamamını ılıman olarak geçiriyorlar. Sadece bir uyarı yapmak istiyorum. Burada tehlikeli köpekbalıklarının sıklıkla gezdiği yerlerde, denize girmek yasak. Uyarı tabelalarını mutlaka dikkate alıp, sadece uygun yerlerde denize girmelisiniz. Ülkemizden buraya her geçen gün ziyaret sayısı artıyor. Özellikle balayı yapan çiftler ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler, Seyşeller’i tercih ediyor.

Cape Town

Kış aylarında denize girip güneşin tadını çıkarabileceğiniz ülkeler

Denize girmek ve bilinmeyen bir kültürü yaşamak için, Güney Afrika’nın başkentlerinden biri olan Cape Town’u ziyaret edebilirsiniz. Cape Town Afrika’nın en gelişmiş, güvenilir ve görkemli şehirlerinden biri. Burada denize girmek için en ideal yerlerden biri False Körfezi. Cape Town’da bir yandan denizin keyfini çıkarırken, diğer yandan da Ümit Burnu, Mandela’nın hapis yattığı Roben Adası’nı ve Balinaları gözlemleyebileceğiniz Hermanus körfezini de gezebilirsiniz. Farklı bir kültürü deneyimlemek istiyorsanız Cape Town tam size göre bir yer.

 

Fotoğraflar: Perfectskinhealthymakeup, newtravel, etstur, uae.panda, nationalturk,  tengrinews,

Kaynak: Cüneyt KOÇOĞLU/ Geziko

False