GeriSeyahat Karaincir koyu nerede, nereye bağlı? Karaincir koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Karaincir koyu nerede, nereye bağlı? Karaincir koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Karaincir koyu nerede, nereye bağlı? Karaincir koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ülkemizde yer alan ve en çok merak edilen yerlerinden birisi de Karaincir Koyu olmaktadır. Bodrum'un saklı cenneti olarak bilinen Karaincir Koyu en özel ve güzel tatil yerlerinden birisidir. Özellikle yaz mevsiminde pek çok yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. Peki Karaincir koyu nerede? Nereye bağlı? Karaincir koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Sizlere Karaincir Koyu hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

 Karaincir Koyu doğal güzelliği ve muhteşem denizi ile vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında yer alan Karaincir Koyuna ulaşım ise oldukça kolaydır.

 Karaincir Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Sessiz ve sakin bir tatil geçirmek isteyen kişiler için Karaincir Koyu en ideal yerlerden birisidir. Denizi çok güzel ve doğal güzelliklere sahip olması sebebiyle de yıl içerisinde pek çok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Denizi genel olarak bakıldığında soğuktur. Plaj çevresinde ise pek çok otel ve işletme bulunmaktadır.

 Denizi ve sahili kumlu bir yapıya sahiptir. Çakıl ve kayalık bulunmamaktadır. Cam gibi bir görüntüye sahip olan denizi işletmeler tarafından sürekli temizlenmektedir. Sessiz sakin bir yapısı bulunan Karaincir Koyunda deniz dalgasız ve durgundur.

 Karaincir Koyu Nerede?

 Karaincir Koyu Muğla ilinde Datça beldesine bağlıdır. Bodrum merkezden Karaincir Koyuna ulaşım sağlamak mümkündür. Bodrum merkeze olan uzaklığı ise yaklaşık 25 kilometredir. Bu sayede ulaşımı da oldukça kolaydır.

 Karaincir Koyu Ücretli mi?

 Karaincir Koyunda pek çok işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerden birisi tercih ederek şezlong kiralamak mümkündür. Giriş ücreti olarak yaklaşık 40 ile 50 TL arasında bir ücret ödenmektedir. Bu ücret içeride içecek veya yiyecek olarak geri alınmaktadır. Ayrıca bu ücrete şezlong ve şemsiye de dahil olmaktadır.

 Her işletmenin kendisine ait duş cve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Ayrıca Karaincir Koyunda konaklama yapmak da mümkündür. Çevresinde pek çok motel ve pansiyon bulunmaktadır.

 Karaincir Koyuna Nasıl Gidilir?

 Karaincir Koyuna ulaşım Bodrum merkezden sağlanmaktadır. Bodrum merkezden Akyarlar minibüslerine binerek yaklaşık 45 dakika sonra Karaincir Koyuna ulaşım sağlayabilmek mümkündür. Bununla birlikte Bodrum ve Karaincir arası 25 kilometredir. Özel araçlar ile yaklaşım 30 dakikada ulaşım sağlanabilmektedir.

 Karaincir Koyunda Neler Yapılır?

 Karaincir Koyu sakinliği ile bilinen koylardan birisidir. Özellikle sakin bir yer arayan ve kafa dinlemek isteyen kişiler için oldukça ideal bir yerdir. Sahil bölümünde ince saf kum bulunmaktadır. Ayrıca çok çabuk derinleşmemektedir. Bu nedenle çocuklu aileler için oldukça ideal bir yerdir.

 Bölge kuzey rüzgarına kapalıdır. Çevresinde ise pek çok işletme bulunmaktadır. Karaincir tatil köyü buraya oldukça yakındır. Sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyen kişilerin tercih edebileceği tatil beldelerinden birisi Karaincir Koyu olmaktadır.

 Karaincir Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Karaincir Koyu içerisinde hizmet veren pek çok işletme bulunmaktadır. Fakat koy içerisinde kamp alanı yer almamaktadır. Bununla birlikte Datça beldesinde kamp yapılacak pek çok yer bulmak mümkündür.

False