GeriSeyahat Kamelya koyu nerede, nereye bağlı? Kamelya koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kamelya koyu nerede, nereye bağlı? Kamelya koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Kamelya koyu nerede, nereye bağlı? Kamelya koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Kamelya koyu oldukça yoğun ilgi gören turistik bir bölge olarak bilinmektedir. Özellikle kamelya koyuna gitmek isteyen kişiler tarafından bir takım bilgiler öğrenilmek istenmektedir. Bu bakımdan Kamelya koyununu nerede olduğunu öğrenebilir ve rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Kamelya koyu nerede? Nereye bağlı? Kamelya koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detaylarıyla derledik.

Kamelya koyu ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Kamelya koyu aynı zamanda Kamelya adası olarak da bilinmektedir. Muğla illinde bulunan Kamelya koyunun Marmaris ilçesinde yer aldığını söylemek de mümkündür. Kamelya koyunun eşeklerden ve keçilerden başka bir yerlisinin olmadığı da bilinmektedir.

 Kamelya Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Kamelya koyu aynı zamanda kamelya adası olarak da bilinmektedir. Denizi oldukça berrak olan kamelya koyunda yüzmesinin de oldukça keyifli olduğunu söylemek mümkündür. Denizin temiz ve berrak olması dalış yapmayı da mümkün hale getirmektedir.

 Kamelya Koyu Nerede?

 Muğla ilinin Marmaris ilçesinde yer alan Kamelya koyu, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Selimiye köyüne yaklaşık olarak 2 kilometre mesafede bulunduğunu söylemek de mümkündür. Ulaşımın kolay olması nedeniyle gidilmesi oldukça fazla tercih edilen bir yer olduğu söylenebilir. Hisarönü körfezinde yer alan Kamelya koyuna yolunuz düşerse mutlaka denizini keşfetmelisiniz.

 Kamelya Koyu Ücretli mi?

 Kamelya koyuna gitmek isteyen kişiler herhangi bir ücreti olup olmadığı konusunda önceden bilgi sahibi olmak istemektedir. Kamelya koyuna gitmek isteyen kişilerin herhangi bir giriş ücreti ödemesi gerekmemektedir. Ancak bölgede konaklamak isteyen kişiler için uygun konaklama seçenekleri yer almaktadır. Bütçenize uygun bir otel seçerek konaklama ücreti ödeyebilirsiniz. Bunun dışında koya giriş ücreti bulunmamaktadır.

 Kamelya Koyuna Nasıl Gidilir?

 Kamelya koyuna gitmek için öncelikli olarak Muğla iline gitmeniz gerekmektedir. Muğla ilinin Marmaris ilçesinde yer alan Kamelya koyuna gitmek için rotanızı Selimiye köyüne çevirmeniz gerekir. Selimiye köyüne yaklaşık olarak 2 km uzaklıkta bulunan Kamelya koyuna otobüslerle, özel aracınızla veya taksiyle ulaşım sağlayabilirsiniz. Selimiye köyüne geldikten sonra ise Kamelya koyuna gitmek için tekne ile ulaşım sağlamanız gerekmektedir.

 Kamelya Koyunda Neler Yapılır?

 Kamelya koyunda yapılabilecek en önemli aktivitelerden birisinin dalmak olduğunu söylemek mümkündür. Temiz ve berrak suyu olan Kamelya koyuna giderken mutlaka deniz gözlüğünüzü yanınızda bulundurmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Böylece denizin altında yaşayan canlılarla tanışma fırsatını yakalayabilirsiniz. Üstelik Kamelya koyunda bulunan plajlarla denizin tadını da çıkarmanız mümkün olmaktadır.

 Kamelya Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Kamelya koyunda kamp yapmak isteyen kişiler özel bir kamp alanı bulunup bulunmadığını öğrenmek istemektedir. Hisarönü Körfezi'nde yer alan Kamelya koyunda özel bir kamp alanı bulunmamaktadır. Bu durum ise kamp severleri biraz zor durumda bırakmaktadır. Ancak çadır kurmanız için müsait bölgelerin olduğunu söylemek mümkündür. Siz de çadırınızı kurarak Kamelya koyunda konaklamayı tercih edebileceğiniz gibi farklı konaklama tercihlerini değerlendirmeyi de tercih edebilirsiniz.

False