GeriSeyahat Kaliforniya mutfağı İstanbul’da
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kaliforniya mutfağı İstanbul’da

Kaliforniya mutfağı İstanbul’da

Kaliforniya mutfağının en leziz örneklerini tatmak için artık okyanus aşırı bir yolculuğa gerek yok. Four Seasons Hotel New York’un şefi Susan Weaver, 3 mayısa kadar İstanbul’u ziyaret ederek Kalifornia mutfağını tanıtacak. Weaver, son on dört yıldır Amerika’daki birçok Four Seasons otelinde görev yapmış bir şef. 1994 yılında Amerikan Aşçılar Birliği tarafından en başarılı otel şefi seçilmiş. Weaver’ın tarzının en belirgin özelliği yemeklerinde ağır soslar kullanmaması. Kullandığı malzemenin doğal tadını koruması ve zenginleştirmek için sadece taze otlar ve sebze sularından faydalanıyor. Ünlü şef aynı zamanda dünyadaki bütün Four Seasons otellerinde uygulanan yağ, tuz ve kolesterol seviyesi düşük ‘‘alternatif mutfak’’ın yaratıcılarından biri arasında yer alıyor.






False