Son Güncelleme:
Kalamış’ta artık huzurun yanında Laila da var
Hep Münir Nurettin Selçuk’un ÅŸarkısı ile birlikte hatırlıyoruz Kalamış’ı. Semt Ä°stanbullular için ‘Bir tatlı huzur’ demek. Ancak bu aralar Anadolu yakasının Ortaköy-KuruçeÅŸme hattı olma yolunda hızla ilerliyor.Önce Kalamış Marina’ya Divan açıldı, sonra Hai Sushi geldi, derken Develi’si de oldu marinanın. Ardından da Fishmekan’ı... Murphy’s ve Chocolate zincirlerine burada birer halka daha eklediler. Son açılan mekanlar ise Cook ile Laila. Evet, artık Kalamış’ın da bir Laila’sı var. Ä°lerleyen günler huzurdan ne çalar bilinmez ama Kalamış gecelerinin yakın bir gelecekte KuruçeÅŸme’yi aratmayacağı kesin. LAÄ°LA Kalamış’ta son günlerde yaÅŸanan hareketliliÄŸin en somut adımı 14 Temmuz’da açılan Laila. Ama Laila deyince hemen aklınıza KuruçeÅŸme’deki mekanın kopyası gelmesin. Burası Laila’nın ‘kafe-bar’ projesinin ilk adımı. Hafta sonları brunch veriliyor. Mekan her gün 11.00’de açılıyor. 02.00’ye kadar açık kalan mutfağına dünya yemekleri hakim. Tatlılardan kabaklı krem brule mutlaka denenmeli. Mekanın sahibi Ä°brahim Åžentürk. Ä°ÅŸletmecisi ise Sabiha Yaz. Yakın gelecekte akÅŸamüzeri partileri yapılması planlanıyor. Şık bir bahçesi var. Localarda her masanın kendine özel TV’si bulunuyor. Burada 3,5- 4 milyon liraya kahve içebiliyorsunuz. Tatlı için 11 milyon lira ödüyorsunuz. Salatalar 10-14 milyon arası deÄŸiÅŸiyor. Münir Nurettin Selçuk Caddesi No:74. Tel: (216) 449 92 02 COOK Bundan 7-8 ay önce açıldı. Ä°ÅŸletmecisi Sertaç Duru. Üç katlı bir binada yer alıyor. Åžimdilik terası ve bahçesi hizmet veriyor. ‘Anadolu yakasında böyle teras ve manzara yok’ diyor mekanın iÅŸletmecisi. 9.00-2.00 arası hizmet veriyor. Mutfakta Ä°talyan ve Fransız yemekleri ağırlıkta. Cafe De Paris, 16 çeÅŸit baharatın yer aldığı özel soslu ve en fiyakalı yemekleri. Metroseksüel ve Women in Red adlı kokteylleri dikkat çekiyor. Yemek ve içecek ortalama 25 milyon lira. Salatalar 10-11 milyon arası deÄŸiÅŸiyor. Münir Nurettin Selçuk Cad. No:34. Tel: (216) 330 75 53CHOCOLATE Marinanın karşında bulunan deniz manzaralı Chocolate, cafe-bistro tarzında bir mekan. Haziran 2004’ten bu yana hizmet veriyor. Günün her saatinde rahatlıkla sohbet edebilme ve en önemlisi bir restorandan çok daha ucuza yemek yiyebilme olanağı veriyor. Mutfak, Ä°talyan yemekleri ağırlıklı. Öte yandan pazı dolması ve beÄŸendili kebabı da pek meÅŸhur. Yaz aylarında mekanın bahçesi özellikle tercih ediliyor. Münir Nurettin Selçuk Cad. No:46. Tel: (216) 550 02 62DEVELÄ° Kalamış Marina içinde iki restoranı ile yer alıyor: Kalamış Develi ve Develi Marin. Balık yemek isterseniz 600 kiÅŸilik kapalı, 600 kiÅŸilik açık olmak üzere 1200 kiÅŸi kapasiteli Develi Marin’e, Gaziantep ve Türk mutfağının en seçkin yemeklerini isterseniz 300 kiÅŸilik kapalı, 200 kiÅŸilik açık olmak üzere 500 kiÅŸi kapasiteli Kalamış Develi’ye gideceksiniz. Ãœstelik Fasl-ı Kalamış adıyla canlı müzik de var. Tel: (216) 418 94 00 MURPHY’S Kendilerini ‘dancing bar’ olarak tanımlayan Murpy’s bu yıl dördüncü yazına giriyor Kalamış’ta. Her gün 19.00’da açılan mekan, hafta içi 02.00’ye, hafta sonu 04.00’e kadar hizmet veriyor. Murphy’s de Kalamış Marina’nın içinde. Misafirleri bir yandan yemeklerini yiyip, diÄŸer yandan pistte rahatlıkla dans edebiliyor. Denize sıfır minderlerin üzerine oturup içkinizi yudumlayabiliyorsunuz. Salı, perÅŸembe ve pazar günleri latin geceleri düzenleniyor. Ä°sterseniz buradaki latin kurslarına da katılabilirsiniz. Tel: (216) 349 73 63ERTEKÄ°N&FÄ°SHMEKAN Bir buçuk aydır açık olan mekan bir Ertekin ve Fishmekan ortaklığı. Ä°ÅŸletmeciliÄŸini Murat Güney yapıyor. Mönüde balık ağırlıkta. Sabah 4.00’e kadar hizmet veriyor. DJ Burçin’in çaldığı Ertekin&Fishmekan’da atmosfere göre her türlü müziÄŸi duymak mümkün. Her akÅŸam 18.00’de açılıyor. Ä°yi bir yemek ve içki için kiÅŸi başı 40 milyon lira ödüyorsunuz. Balık köftesi özellikle denenmeli. Müjdat Gezen, Rahmi Koç ve Güven Kıraç müdavimlerinden. Son dönemlerde gençlerin de sıklıkla görüldüğü mekanın aşçıbaşısı Bodrum’dan transfer edilmiÅŸ. Tel: (216) 550 32 38DÄ°VAN GRUBU Kalamış Marina’da Divan grubunun ağırlığı hissediliyor. Grubun Marina bünyesinde iki barı, iki restoranı, bir pizza salonu ve bir de pastanesi var. Tel: (216) 414 57 03Marina Brasserie 1999’da faaliyete baÅŸlayan restoran, dünya mutfağına Akdeniz esintileri katıyor. Alsace ve Fransa’nın diÄŸer yörelerinden farklı lezzetleri bulmak mümkün. 20-35 milyon liraya tek kiÅŸi yemek yiyebilirsiniz. Güverte Bar Brasserie’de yemek yemeden önce ve yedikten sonra oturup bir kaç kadeh içebileceÄŸiniz barda her türlü içkiyi bulmak mümkün. Özellikle margaritalar tercih ediliyor. Hai Sushi Adından anlayacağınız üzere suÅŸi baÅŸta olmak üzere Japon mutfağı servis ediliyor. 2002 Ocak ayında açılan mekanın mutfağı usta Japon aşçılara emanet edilmiÅŸ. Marina Pizza Pizza ve makarna tutkunları için. Brasserie’nin tam karşısında. 2003 Nisan ayında açılan mekanda 15 milyona rahatlıkla karnınızı doyurabilirsiniz. Yelken Bar Her türlü egzotik içeceÄŸi bulabileceÄŸiniz bar 17.00- 01.00 arası açık. Deniz kenarında hem deÄŸiÅŸik ÅŸarapların tadına bakabilir, hem de atıştırabilirsiniz. Latin ağırlıklı müzikler DJ’lerin seçimiyle size ulaşıyor.Divan Pastanesi Çikolata, pasta, lokum, tatlı ve tuzlu bisküvi, ekmek ve dondurma gibi Divan ürünleri Sütlüce’deki fabrikada üretiliyor. Bünyesinde madlen, pralin çeÅŸitleri, turta ve tartlar, kekler, lokum, dondurma, bisküvi ve tuzlular, ekmek ve diÄŸer unlu mamüller satılıyor. Her gün 09.00-21.00 saatleri arasında açık.Â