GeriSeyahat İstanbul’un da Disneyland’i var
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul’un da Disneyland’i var

İstanbul’un da Disneyland’i var

İstanbul Bayrampaşa’da açılan Landora, Eurodisney’in tasarımcısı Valerio Mazzoli tarafından hayata geçirildi. Beş yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu tematik eğlence parkı yılda 1 milyon 200 bin ziyaretçi bekliyor

Hedef kitlesi 3-13 yaş arası çocuklar olan tematik eğlence parkı Landora 29 Ekim’de açıldı. Burası, beş tematik alanı ve 21  ünitesiyle çocukların eğlence, keşif ve heyecanı aynı yerde bulabileceği bir dünya. 21 bin metrekare alan üzerine kurulu Landora, iki ayrı bölümden oluşuyor. Üstü açık alan ‘Hayret Dünya’, kapalı alansa ‘Keşfet Kent’. Şimdilik sadece kapalı alan ziyaret edilebiliyor. ‘Eğitimsel eğlence’ sloganıyla yola çıkan kurucuları, bir de sergi bölümü eklemiş. Düzenli aralıklarla yeni bir sergiye ev sahipliği yapacak bölümde İngiliz Cabaret Mechanical Theatre’ın kırk hareketli makineden oluşan sergisi dört ay boyunca gezilebilir.
Aynı zamanda kültürel aktivitelerin yapılabileceği bir çocuk tiyatrosu, eğlenerek öğrenebilecek ‘edutainment’ alanları ve doğum günleri için tasarlanmış parti odaları bulunan Landora’yı, ABD kökenli ITPS (International Theme Park Services) işletiyor. Günlük girişi 20 lira, ayrıca jeton alarak farklı oyuncaklarda eğlenmek mümkün. Yıllık 1 milyon 200 bin ziyaretçi bekleyen parkta, ilerleyen dönemlerde sezonluk bilet satışı yapılması da planlanıyor.

DOĞAYI KURTARIYORLAR

Landora; Paris EuroDisney gibi ünlü tematik parkların tasarımcılarından Valerio Mazzoli tarafından hayata geçirildi. Yatırımcı Ahmet Uluğ ile beş yıl önce ABD’de bir fuarda tanışan Mazzoli, dokuz ay boyunca ayın en az bir haftasını Türkiye’de geçirdi. Tematik park tasarımı konusunda deneyimli Mazzoli, İstanbul’un engebeli coğrafyası yüzünden zorlandıklarını ifade ediyor: “Uğraştık ama değdi. Bu sadece bir park değil, aynı zamanda çok eğlenceli bir dünya vaat ediyor” diyor.
Peki tematik park Landora’nın teması ne? Çeşitli şekillerde doğaya zarar verenlerle ve koruyan karakterler arasındaki mücadele. Parktaki bu masal şehrinde sihirli Orea Çeşmesi, şahane şato, karanlık mağaralar ve kocaman dağlar gibi pek çok unsur var. Kanatlarını daha yeşil bir doğa için çırpan periler prensesi Sofi, cesur Kodi, kendini dinozor sanan Miço, havayı kirletmeyen uçan araba keşfeden Prof. Zak, bilge kaplumbağa Çenana, canavarlar canavarı Gobi, bağırdı mı yeri göğü sarsan Hiddet de bu şehrin sakinleri. Bu karakterler, bir senaryo üzerinden maceradan maceraya koşuyor. İzleyenler de zaman zaman bu senaryoya dahil olabiliyor.

Bayrampaşa’da otogar yakınındaki eski Ferhatpaşa Çiftliği’nin yerinde inşa edilen Ora Projesi, ekim sonunda açıldı. 400 milyon Euro’ya mal olan Ora’da Landora’nın yanı sıra Intercontinental Hotel Group’un işlettiği iki ayrı otel, bir outlet ve  6 bin kişilik gösteri salonu Arena yer alıyor. Projenin yatırımcısı Uluğ, “Alışveriş merkezlerinden en büyük farkımız aradığınız her şeyin elinizin altında olması. Burada eğlence ön planda” diyor.

False