GeriSeyahat İspanya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İspanya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İspanya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İspanya konsolosluk randevusu almak için vize işlem merkezlerine gidebilir ya da internetten kendiniz alabilirsiniz. Eğer online randevu alırsanız bunun bir ücreti yoktur. Eğer bir danışmanlık hizmeti alırsanız vize işlem merkezine ödeme yapmanız gerekmektedir. İspanya konsolosluk randevuları hakkında tüm merak edilenleri derledik.

İspanya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından kısa ya da uzun tüm seyahatler için vize talep etmektedir. Bu nedenle eğer İspanya'ya seyahat edecekseniz konsolosluklardan mutlaka randevu almanız ve vize çıkarmanız gerekir. 

 İspanya Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 İspanya konsolosluk randevusu internet üzerinden alınabilmektedir. İnternetten başvuru işlemlerine girmeniz ve randevu için talep oluşturmanız gerekmektedir. Yazmış olduğunuz mail adresinize randevu tarih ve saat bilgisi gelir. Yetkililer tarafından bu tarih ve saatte evraklarınız ile beraber konsoloslukta olmanız beklenir. Randevu saatine dikkat etmek ve gecikme olmamasına özen göstermek de önemlidir. Eğer randevu saatinizde konsoloslukta olamayacaksanız mutlaka bilgi vermeniz ya da randevunuzu ertelemeniz gerekir. 

 Randevu Almak Ücretli mi?

  Konsolosluklardan randevu almak ücretli değildir. Yalnızca eğer danışmanlık firmalarından hizmet alırsanız buna ödeme yaparsanız. Eğer kendiniz randevu alır ve işlemlerini kendiniz yaparsanız işlem ücretlerini ödersiniz fakat randevu için ücret vermezsiniz. Randevu alarak randevu saatinizde konsolosluklarda olarak işlemlerinizi tamamlamanız mümkündür. 

 İspanya Vizesi Kabul Süreci 

 Konsolosluğa gerekli evraklar teslim edildikten sonra 2 hafta içerisinde başvuru sahiplerine görüşme tarihi verilir. Konsolosluğun verdiği tarih ve saatte mutlaka konsoloslukta olunması gerekir. Eğer geç kalır ya da görüşmeye gelmezseniz başvurunuz direkt olarak reddedilir. Bu nedenle verilen saatte ortalama olarak yarım saat öncesinde konsolosluğa gidilmesi önerilir.

  Evrakların kabul edilmesi ve görüşmelerin tamamlanması ortalama 15 iş günü sürer. Ancak bu sürenin yoğunluğa ya da resmi tatillere göre değişmesi mümkündür. Bu nedenle yetkililer tarafından seyahat öncesi 1 ile 3 ay öncesine kadar başvuru işlemlerinin yapılmış olması önerilmektedir. Seyahat tarihini aşan başvuru ya da vize onay süreçlerinden yetkililer sorumluluk kabul etmez.

  İspanya Vize Ücretleri 

 Talep edilen vizenin türüne göre İspanya vizesinin fiyatlarında değişiklikler meydana gelebilir. Doğru ücret bilgilerini İspanya konsolosluğunun internet sitesi üzerinden bulabilirsiniz. Ödemeler konsolosluk tarafından belirlenmiş olan ödeme adreslerine yapılmalıdır. Vize başvurunuz reddedilirse ödenen vize ücretiniz geri verilmez. Tekrar başvuru yapmak isterseniz gerekli ücreti yeniden ödemeniz ve dekont ile konsolosluğa gitmeniz gerekir. Aynı evrakları kullanmanız mümkündür. Eğer evraklarınızda yanlışlık varsa elbette bunu düzeltmeniz ve evrakları yenilemeniz gerekir. 

 Ödemelerin geri yapılmayacağına dair bilgilendirme vize başvuru formunun son sayfasındaki açıklamada da yer almaktadır. Eğer başvurunuzun sonuçlanması uzun sürerse ve bilgi almanız gerekirse bunun için vize işlem merkezlerini arayabilirsiniz. Seyahat tarihinizin yaklaşması halinde işlemlerin hızlandırılmasını istemeniz mümkündür. Fakat bir aksilik olacağını düşünerek seyahatten önceki 3 ay içinde başvuru yapabilirsiniz. 

False