GeriSeyahat Haftanın Sohbeti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Haftanın Sohbeti

Haftanın Sohbeti

Dursun GÜNDOĞDU

Tayland'ın Antalya'sı Pattaya

Pattaya küçük ama ülkenin turizm merkezi

Tayland'ın turizm merkezi Pattaya'ya. Pattaya, Tayland'ın Antalyası. Antalya'dan oldukça küçük ama ülkenin turizm merkezi. Burada kaldığımız 4 yıldızlı Jomtien Palm Beach Hotel, bizim beş yıldızlı oteller ayarında.

Tayland'a gelen turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Grand Palace Tapınağı'nın özel bölümlerinde askerler nöbet tutuyor. Hiç kıpırdamadan saatlerce duran nöbetçiler heykeli andırıyor.

Turizme seks dopingi

Otel, yiyecek içecek derken, geldik Tayland'ı cazip kılan, turizmini ayakta tutan seks turizmine... Tayland'a giderken, herşeyi yazmaya söz verdiğim için bu sektörden de bahsedeceğim.

SEKS TURİZMİ

Tayland'da her köşebaşı masaj salonları ile dolu... Hatta, plajda güneşlenirken bile güzel bir Taylandlı kıza masaj yaptırmanız mümkün. Hemen hemen hepsi bu konuda eğitimli... Bu salonlar ve plajda masaj genelde masum... Ama, bazıları varki yürek hoplatan cinsten.... Gazeteci Eyüp Coşkun, İnternet'teki sitesinde, bu konuyu anlatırken, ‘‘Masaj salonlarıyla ilgili detayları ne yazık ki yaşama fırsatım olmadı. Ama, bu konuda bölgeyi iyi bilen bir uzmana danışarak ve onun yaşadıklarına dayanarak bu satırları yazıyorum’’ demiş. Yani, kendisini devre dışı bırakmış. İster inanın, ister inanmayın, aşağıdaki okuyacağınız satırlar da, tarafımdan yaşanmamış olup, tamamen bana anlatılanlardan derlenmiştir.

MASAJ ÇEŞİTLERİ

Masaj salonlarının girişinde bir lobi, lobinin bir köşesinde cam bölme var. Arkasındaki basamaklarda ise yaşları 18-25 arasında değişen kızlar oturuyor. Sayıları siz deyin 40, ben diyeyim 60... Her birinin yakasında bir numara bulunuyor. Size masaj yapmasını istediğiniz kızı buradan seçiyorsunuz. Birlikte bir küvet ve yataktan oluşan odaya girdiğinizde gece başlıyor. Tay'lı hatun, size bir güzel banyo yaptırdıktan sonra, kurulayıp yatağa alıyor. Burada değişik losyonları vücudunuza sürüp başlıyor masaja... Ellerle başlayan masaja, bir süre sonra vücuduyla devam ediyor. Eyüp Coşkun'un dediği gibi, kız sanki bir ‘‘Canlı kese’’ olup çıkıyor. Ondan sonrası hayal gücünüze kalmış. İsterseniz, yine onun deyimiyle, ‘‘Zabaha kadar dans’’ edebilirsiniz...

Birde sandviç masaj dedikleri tür var. Bu masaj iki kızla yapılıyor.. Ancak, bunda su yatağında köpük olayı ön plana çıkıyor. İki kız, köpükler içindeki vücudunuzu araya alıp su yatağında sizi bu dünyadan koparıyor.

HER TÜR EĞLENCE

Yazının başında bahsettiğim gibi fantazilerinizi gerçekleştirebileceğiniz her türlü eğlence Pattaya'da mevcut.

Avrupalı 70'lik delikanlı turistleri, 18'lik bir Tay'lı kızla elele, kucak kucağa görmek normal sayılıyor. Onca çılgınlığa rağmen, 10 gün kaldığımız Tayland'da tek bir olaya dahi şahit olmamam beni şaşırtan diğer bir unsur... Bu tür çılgınlıkların yaşandığı mekanlar, bırakın Antalya'yı, Türkiye'nin herhangi bir turistik yöresinde olsaydı, ‘‘Vay, benim kıza nasıl yan bakarsın’’ gerekçesiyle kimbilir ne cinayetler işlenirdi...

Tayland'a en çok Amerikalı, Japon, Çin gibi ülkelerden turist gidiyor. Almanlar, yıllık 9 milyona yaklaşan turist sayısında 400 binle hatırı sayılır bir yer tutuyor. 5 milyar dolarlık resmi döviz gelirleri var. Bu rakamın, fiş, fatura verme alışkanlığı olmayan esnafı yüzünden çok daha fazla olduğunu düşünüyorum.

GAZETECİ TURİZMCİ

Tayland'a Alman turist götüren bir de Türk seyahat acentesi var. Merkezi Almanya'da bulunan Sun Line'nin sahibi Haluk Olgaç'ta eski bir gazeteci... Hısım, akrabayı, hatır gönül adına otel ayarlayıp Türkiye'ye gönderdiği yıllarda, bir turizmci, ‘‘Neden bunu iş para için yapmıyorsun?’’ deyince kendisini sektörün içinde bulmuş. Şimdi, yılda 12 bin turisti, Türkmenistan Havayolları'nın 1996 model Boing tipi uçaklarıyla Tayland'a taşıyor. Tip Top Travel'in sahibi Tayland'lı Surin Theppitak ile iyi bir ikili oluşturmuşlar. Bu ikili yakında, Türkiye'ye, özellikle de Antalya'ya zengin Tay'lıları getirecek. Tayland'ın zenginleri golfü çok seviyor. Belek, onlar için ideal bir tatil mekanı obalir.

Tay'lıları getiren uçak ise Türkiye'den direkt uçuşlarla bu ülkeye bizimkileri taşıyacak. Haluk Olgaç, 600-700 dolara, bir hafta uçak, transfer, otel, kahvaltı dahil fiyat belirlemiş. Önümüzdeki aydan itibaren İstanbul'da kendi ofislerini kurup planı hayata geçirecekler.

KISSADAN HİSSE

Kıssadan hisse, Tayland'dan Antalya'ya bakarsak durumu şöyle özetleyebiliriz. Bir kere, kendimizi ucuz ülkeyiz diye avutmayalım. Deniz ürünlerinde çeşit fakiri olduğumuzu kabul edelim. Otel, yemek ve personel konusunda bizim kadar, hatta bizden iyi ülkeler bulunduğunu bilelim. Deniz, güneş ve kumun sadece bizde olmadığının farkına varalım. Turiste güler yüz göstermede bizden daha iyi ülkeler bulunduğu gerçeğini görelim. Herşey dahil sistemine kurtarıcı olarak bakmayalım. Eğlenmeyle gürültüyü birbirine karıştırmayalım. Seyyar satıcıların mal satmak için turistin orasından burasından çekiştirmesinin sadece bize özgü olmadığını öğrenip, beterin beteri varmış diyelim.

AÇIK MUTFAK Bangkok'taki Sea Food Restoran, açık mutfağı ile ilgi çekiyor. Restoran girişindeki mutfakta çalışan aşçıları izlemek müşterilere ayrı bir zevk veriyor. Süpermarket sistemiyle çalışan Sea Food'da, nefis bir akşam yemeğinin size maliyeti en fazla 25 dolar civarında.

Sun Line'nin sahibi Haluk Olgaç ve Tip Top Travel'in sahibi Tayland'lı Surin Theppitak.

HER YERDE EJDERHA

Uzakdoğu ülkelerinin simgesi haline gelen ejderha motiflerini Tayland'da da adım başı görmek mümkün. Görkemli vücudu ve sivri dişleriyle ilk bakışta ürperti veren ejderha heykelleri, ülkeye gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.

İLANLAR VE PLAJDA MASAJ

Tayland'ın önemli gelir kaynağı seks turizminden sağlanan döviz. Turizm merkezi Pattaya plajlarında saç bakımı, manikür, pedikür yaptırırken alış-veriş yapmakta mümkün. Plajda güneşlenirken güzel bir Taylandlı kıza masum bir masaj yaptırabilirsiniz.

False