GeriSeyahat Güneyin en iyi butik otelleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Güneyin en iyi butik otelleri

Güneyin en iyi butik otelleri

Baharda gidilecek yerler rotasında Türkiye’yi ekleyen Conde Nast Traveller, Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki en güzel otellerin kare asını belirledi

Hotel Villa Mahal / Kalkan

1986’da açılan Villa Mahal 2007’de Conde Nast Johansens tarafından ‘Avrupa’nın en romantik butik oteli’  seçildi. 2010’da İngiliz Sunday Times’ın ‘Avrupa’nın en iyi otelleri’ listesine girdi. Panoramik deniz manzaralı, özel havuzlu, tereaslı 13 odası olan Villa Mahal, ‘ideal balayı oteli’ olarak tanımlanıyor. Fiyatlar 200 ve 500 Euro arasında değişiyor.

Peninsula Garden / Kaş

2011’de açılır açılmaz Time dergisinin seçtiği ‘Akdeniz’in en cool 20 oteli ’ listesinde yer alan, yine dergi tarafından ‘En iyi rahatlama ve yoga oteli’ seçilen Peninsula Garden, ‘huzur vermek üzere kurulu bir sığınak’ olarak tanımlanıyor. Otel deniz kıyısına kurulu ancak havuzu da en iddialı özellikleri arasında. Fiyatlar mayıs ayı için 180 pound ve 280 pound arası değişiyor.

Nars Ilıca / Çeşme-İzmir

Sadece sekiz odası bulunan otelin tarihçesi, 18’inci yüzyıla dayanıyor. Süreyya Saruhan tarafından restore edildi. “Sadece Spa’sı, termal havuzu ve huzur veren avlusu yüzünden bile ziyaret edilebilir” cümlesiyle tanımlanan otelde kişiye özel şef, aromatik masaj gibi hizmetlerin yanı sıra, kav ve özel kütüphane de var. Fiyatlar 160 Euro ve 290 Euro arası değişiyor.

Mehmet Ali Ağa Konağı / Datça

Reşadiye Köyü’nde 19. yüzyıl başında yapılmış Mehmet Ali Ağa Konağı, ‘müze otel’ olarak anılıyor.  1800’lü yılların başında yapılan, 2000’de Mehmet Pir’in alıp restore ettiği otelde, başodası, aile hamamı gibi orijinaline uygun bölümler var. Konağın eski hizmet binalarının olduğu yerde yapılan 3 taş binada biri süit toplam 18 oda bulunuyor.  Fiyatlar: 100 euro- 700 euro arasında değişiyor.

False