Burcu GÜRTÜRK / Hürriyet Seyahat Gezgini - Instagram: @burcugurturk | Fotoğraflar: Alamy, Burcu Gürtürk
Ege kasabası ruhunu hiç kaybetmeyen sade güzel: Dalyan
Ege ile Akdeniz’in kavuştuğu yerde bir yanı göl bir yanı deniz cennet bir belde Dalyan. Sazlıkların oluşturduğu labirenti andıran kanalları, Avrupa’nın en iyi açık alanı ilan edilen İztuzu Plajı, antik ören yerleri onu benzersiz kılan özelliklerinden sadece birkaçı. Doğa, kültür ve deniz turizmini tek potada harmanlayan Dalyan, tüm bu özellikleriyle de mevsimsiz bir turizm cenneti. İşte size Dalyan gezi rehberi…
Dalyan’da yeme içme
Dalyan’da yeme içme kültürü genellikle deniz ürünleri üzerine kurulu ancak etrafta gördüğümüz restoran tabelalarından anladığımız üzere dünya mutfağından seçmeler de bulmak mümkün. Hint, Uzakdoğu ve İtalyan ilk göze çarpanlar. Biz tercihimizi nehir kenarına yakın bir deniz ürünleri restoranından yana kullandık ve oldukça memnun kaldık.
Fiyatlar el yakmayan cinstendi ve balığımız son derece lezzetliydi. Bu arada Dalyan’da mandalina ve limon ağaçlarının yanı sıra sıklıkla nar ağacı bahçeleri de görüyorsunuz. İztuzu’ndan Dalyan’a giden yol üstünde, sevimli bir bahçe içinde Nar Danesi adında bir işletme var. Narlı dondurma, nar ekşisi, nar suyu kısacası nara dair ne varsa burada bulabilir, acıktıysanız lezzetli menüsüne de göz atabilirsiniz.
Dalyan’da konaklama
Dalyan’da konaklama için otel arayışında olanlara tavsiyem Küçükoteller Derneği üyesi otellerden birini seçmeleri. Zaten belli kıstaslara sahip konaklama tesislerini bünyesine alan derneğe üye otellerden yapacağınız seçimler kaliteli bir konaklama hizmeti alacağınızın da garantisi.