Gülçin ÇAVDARCI / gcavdarci@hurriyet.com.tr
Bozcaada’nın şimdi tam zamanı
İçinizi huzurla dolduran, ilk gidişinizde ikinci seyahat planını daha adadan ayrılmadan yaptıran Bozcaada hakkında her şey bu yazıda sizi bekliyor! ‘Ege’nin incisi’ sözünü sonuna kadar hak ettiğini kanıtlayan Bozcaada’da huzur dolu iki gün geçirdim. Peki, Bozcaada’da nereler görülmeli, hangi lezzetleri tatmalı… İşte size Bozcaada gezi rehberi…
İçinizi huzurla dolduran, ilk gidişinizde ikinci seyahat planını daha adadan ayrılmadan yaptıran Bozcaada hakkında her şey bu yazıda sizi bekliyor! ‘Ege’nin incisi’ sözünü sonuna kadar hak ettiğini kanıtlayan Bozcaada’da huzur dolu iki gün geçirdim. Peki, Bozcaada’da nereler görülmeli, hangi lezzetleri tatmalı… İşte size Bozcaada gezi rehberi…
Polente Feneri ve rüzgâr gülleri
Adanın batı burnunda yer alan Polente Feneri’ne eşlik eden sıralanmış 17 adet rüzgâr gülü bulunuyor.
Adanın batı burnunda yer alan Polente Feneri’ne eşlik eden sıralanmış 17 adet rüzgâr gülü bulunuyor.
Merkeze 10-15 dakika uzaklıktaki Polente Feneri’ne ister aracınızla tabelaları takip ederek, isterseniz de ada merkezinden kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz.
Bozcaada Kalesi
Feribotla adaya yaklaşırken gözünüze ilk çarpacak olan yapı Bozcaada Kalesi. Feribot iskelesinin hemen sağında yer alan bu kale halk arasında ‘Eski Kale’ olarak da biliniyor.
Feribotla adaya yaklaşırken gözünüze ilk çarpacak olan yapı Bozcaada Kalesi. Feribot iskelesinin hemen sağında yer alan bu kale halk arasında ‘Eski Kale’ olarak da biliniyor.
Bozcaada Kalesi’ne yarım saatinizi ayırmanız yeterli olacaktır. Etrafı denizlerle çevrili kalede güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Kale 10.00 - 20.00 saatleri arasında ziyarete açık. Müze kartın geçerli olmadığı kalenin giriş ücreti ise yetişkin 5, öğrenci 3 TL.
Elbette adını duyurmuş mekânlar var. Daha adaya gelmeden kısa bir araştırmayla birçok ünlü restoran-cafe-pastane isimleri aklınıza kazınacaktır.
Kapı 14: Bozcaada’nın Rum mahallesi kısmında birbirinden renkli meyhanelerden birisi. Mezeleri lezzetli, özellikle ege meze ve soslu patlıcanı denemenizi öneririm. Yemek sonunda ikram edilen helvanın tadı ise hâlâ damağımda.
Plaj sonrası yorgunluk ve açlıktan mı bilmiyorum ama yediğim en iyi mantıydı. Babaannemin mantısıyla kıyasladım o derece :)