GeriSeyahat Fransa Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fransa Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Fransa Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Fransa'ya ziyaret etmek isteyen veya Fransa'da eğitim almak isteyen öğrenciler Fransız öğrenci vizesi başvurusu yapmaktadır. Konaklanacak gün sayısı 90 günden az ise Fransa kısa süreli eğitim vizesi başvurusu, fakat 90 günden fazla süre eğitim alacak kişiler Fransa uzun süreli eğitim vizesi türüne başvurulması gerekmektedir. Peki Fransa öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? Fransa Öğrenci vizesi hakkında tüm detayları derledik.

 Fransa öğrenci vizesi için bazı işlemlerin ve belgelerin hazırlanması gerekir. Fakat Hizmet, Hususi ve Diplomat vize türüne sahip kişilerin 180 gün içinde 90 gün aşmayacak şekilde ziyaretleri için vize almalarına gerek yoktur. 

 Fransa Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Fransa öğrenci vizesi kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Fransa'da oturum almadan 90 güne kadar konaklayıp eğitim, öğretim görülmesi için bu vizenin alınması gerekir. Fransa öğrenci vizesi almak isteyen kişilerin öncelikle şu belgeleri hazırlamaları gerekir:

  - Fransa vize başvuru formu

 - Pasaport. Başvuru sırasında verilen pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekir. Fransız Konsolosluğu pasaporta vize işlenmesi için en az 2 sayfanın boş olması gerekir.

 - 2 tane biyometrik fotoğraf hazırlanmalıdır. Son 6 ay içerisinde çekilmiş ve 35*45 mm boyutlarında olmalıdır.

 - Nüfus cüzdanı ve fotokopisi

 - İngilizce veya Fransızca olarak alınan güncel öğrenci belgesi

 - Fransa'da eğitim alınacak okulun davetiyesi

 - Çalışanlar için son 3 ayı gösteren maaş bordrosu, sigorta kaydı, şirketin antetli kağıdına yazılan vize talep dilekçesi

 - Konaklama davetiyesi

 - Uçak biletlerinin rezervasyon bilgisi

 - En az 30 bin EURO teminatlı seyahat sağlık sigortası

 - Masrafların nasıl karşılanacağını gösteren belge

 - Son 3 aya ait banka hesap bilgileri ve yetkililerin imza sirküleri

 - Başvuru sahibi işyeri sahibi ise firmanın imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası ve ticaret sicil gazete fotokopisi

 - Var ise gayrimenkul tapu fotokopileri

 - Kira sözleşmesi fotokopisi

 - Araç var ise ruhsatı

 - Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise anne ve baba olmadan seyahat edileceğine dair noterden alınan Muvafakatname, vukuatlı nüfus kayıt örneği, veliler tarafından imzalanan vize formları 

 Vize Kaç Günde Çıkar? 

 Fransa öğrenci vizesi için istenen belgelerin hazırlanmasının ardından başvuru işlemleri yapılmaktadır. Evraklar kontrol edildikten sonra eksik bir evrak yok ise vize olumlu sonuçlanır. Ayrıca Konsolosluk ek belge talebinde de bulunabilir. Sonuçlar ise genellikle 3 ve 15 iş günü içerisinde sonuçlanır. 

 Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Fransa öğrenci vizesi başvuruları Fransa Konsolosluğu ve Büyükelçiliği tarafından yetki verilmiş olan vize merkezlerine yapılmaktadır. Belgelerin hazırlanmasından sonra başvuru işlemleri başlamaktadır. Eğer eksik bir evrak var ise başvuru olumsuz sonuçlanabilir. Bu sebeple başvurular için geç kalınmaması ve en az 15 gün önceden yapılması önerilmektedir. 

False