GeriSeyahat Fırsatlar ve Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar ve Fikirler

Fırsatlar ve Fikirler

Fırsatlar ve Fikirler

499 Euro’ya Barselona’da dört gün

Touristica, 16 Mayıs’tan itibaren ayda iki kez üç gece konaklamalı Barselona turları düzenleyecek. Turlarda gidiş perşembe, dönüş pazar günü. Türk rehberler eşliğinde, Pegasus Hava Yolları’yla gerçekleşecek turların fiyatı 499 Euro’dan başlıyor. Firma İstanbul dışından geleceklere de Pegasus’la bağlantı organize edecek. (www.touristica.com.tr)

Işık Ülkesi’nde

Antalya Körfezi’nden Fethiye Körfezi’ne uzanan antik Likya topraklarında şimdi portakalların çiçeklenme zamanı. Bu fırsatı değerlendirip Likya uygarlığının izinde bir yolculuğa çıkabilirsiniz. 20 Nisan’da başlayacak 2 ya da 3 geceli konaklamalı turlarda Saklıkent Kanyonu’nda rafting yapabilir, antik Thermessos Tiyatrosu’nda geçmişe uzanabilir, İztuzu Plajı’nda caretta caretta’ları görebilir ya da tekneyle 12 Adalar turuna çıkabilirsiniz. Tur fiyatları 209 TL’den başlıyor. (www.tatilbudur.com)

Meis manzaralı

Olea Nova, Kaş’ın Çukurbağ Yarımadası’nda, zeytinliklerin arasında. Meis manzaralı 19 odası bu yıl yenilendi. Dekorasyonunda sadelik öne çıkıyor. Yüzme havuzu var. Çift kişi kahvaltı dahil 120 Euro.
(www.oleanova.com.tr

Uygarlık tarihine yolculuk

Anadolu topraklarında tarihöncesi dönemden bugüne kadar bulunan en eski uygarlık kalıntısı Şanlıurfa’da. 1995’te Göbeklitepe’de kazılar başladığında, bu ayin mekanınının geçmişinin Milattan önce 10 bin yılına kadar uzandığı tespit edildi. Ve insanoğlunun avcılıktan, toplayıcılıktan yerleşik düzene geçme sürecindeki bilgiler yeniden şekillendi. Antonina Turizm, uygarlık tarihi açısından bu önemli mekana 13 Nisan’da iki günlük tur düzenliyor. Katılımcılara Göbeklitepe’yi Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Önal anlatacak. Konaklama, Şanlıurfa’daki ulaşım, ikramlar, sıra gecesi dahil 550 TL. (www.antoninaturizm.com)

Bursa’ya iki yeni otel

Shereton ve Aloft otelleri geçen hafta hizmete açıldı. Nilüfer semtinde, Kültürpark yakınlarındaki Shereton 10’u suit, toplam 171 odalı. Narr Restoran’ında Akdeniz mutfağının ürünleri sunuluyor. İki katlı Shine SPA’da doğal termal sular kullanılıyor. VIP bölümü, dördü tedavi amaçlı olmak üzere, Vichy masajı, hidro masaj, buhar odaları bulunuyor. Toplantı salonlarının toplam yüzölçümü 1370 metrekare. (www.sheratonbursahotel.com) Aloft ise 133 odalı. Spor salonu ve havuzu bulunuyor.
(www.aloftbursa.com)

 

False